Buna ziua!
Sunt cercetat in calitate de inculpat intr-un dosar de evaziune incepand cu anul 2015 ca si complice la evaziune fiscala cu privire la 5 firme.
Pe scurt am falsificat cateva facturi de piese auto pe care le-am inmanat unor administratori de firme,eu neavand firma,pur si simplu am vandut aceste facturi false. plasmuite pe calculator.
In anul 2023 ,prin ordonanta data de catre procuror,s-a dispus clasarea cauzei in ce priveste 3 administratori de firme deoarece s-a platit prejudiciul si disjungerea pentru continuarea cercetarii penale asupra celorlalti 2 administratori si a mea ca si complice.
In anul 2024 prin alta ordonanta s-a dispus clasarea cauzei si in ce ii priveste pe cei doi administratori de firma ramasi,deoarece a intervenit prescriptia iar in cazul meu s-a dispus iar dijungerea cauzei in vederea continuarii cercetarii penale.
Intrebarea mea pertinenta: odata clasata cauza cu privire la autori(administratorii firmei) nu intervine automat prescriptia si clasarea si in cazul complicelui?
Mai pot fi trimis in judecata separat odata ce faptelele lor s-au clasat prin achitare prejudicu( 3 dintre ele) si prescriptie (celelalte 2)? Eu in ce mai pot fi acuzat?
Mentionez ca la baza s-a plecat din acelasi dosar ca fiind aceeasi fapta,iar ulterior s-a disjuns: un procuror s-a ocupat de dosarul cu cele 3 firme iar alt procuror de dosarul cu celelate 2 firme.
Multumesc frumos!