Buna ziua!
Sunt cercetat in calitate de inculpat intr-un dosar de evaziune incepand cu anul 2015 ca si complice la evaziune fiscala cu privire la 5 firme.
Pe scurt am falsificat cateva facturi de piese auto pe care le-am inmanat unor administratori de firme,eu neavand firma,pur si simplu am vandut aceste facturi false. plasmuite pe calculator.
In anul 2023 ,prin ordonanta data de catre procuror,s-a dispus clasarea cauzei in ce priveste 3 administratori de firme deoarece s-a platit prejudiciul si disjungerea pentru continuarea cercetarii penale asupra celorlalti 2 administratori si a mea ca si complice.
In anul 2024 prin alta ordonanta s-a dispus clasarea cauzei si in ce ii priveste pe cei doi administratori de firma ramasi,deoarece a intervenit prescriptia iar in cazul meu s-a dispus iar dijungerea cauzei in vederea continuarii cercetarii penale.
Intrebarea mea pertinenta: odata clasata cauza cu privire la autori(administratorii firmei) nu intervine automat prescriptia si clasarea si in cazul complicelui?
Mai pot fi trimis in judecata separat odata ce faptelele lor s-au clasat prin achitare prejudicu( 3 dintre ele) si prescriptie (celelalte 2)? Eu in ce mai pot fi acuzat?
Mentionez ca la baza s-a plecat din acelasi dosar ca fiind aceeasi fapta,iar ulterior s-a disjuns: un procuror s-a ocupat de dosarul cu cele 3 firme iar alt procuror de dosarul cu celelate 2 firme.
Multumesc frumos!
Buna ziua! Pentru doi a intervenit prescriptia, insa pentru cei trei a existat un alt temei de clasare, sens in care nu stim cand au fost epuizate faptele dvs. Insa, puteti face un angajament cu un avocat sa va citeasca actele. Aici pe forum nu veti primi un raspuns cert atata vreme cat nu se poate vedea dosarul.