avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 594 soluții astăzi
Forum Activitate Anonim77777

Activitate Anonim77777

O informație va rog ,un diagnostic psihiatric se poate prescrie?Și dacă da în cati ani ?o data cu prescrierea sa devine invalid sau rămâne valabil?I se poate face cuiva internare abuziva și după ani în contul acelui diagnostic?întreb deoarece am o experienta urata cu părinții care mi-au înscenat abusiz o asa-zisa boala care vor sa o evolueze ei în mod ilegal ca neavând discernamant ....am încercat sa tot găsesc avocati sa manreprezinte și nimeni nu ma ajuta ....unica soluție e sa ma îndepărtez....regret ca în tara eram cadru didactic ....
Se poate invoca de catre avocat schimbarea zonei unde pot face expertiza?

POPA GHEORGHE a scris:

Ati mentionat zona de nord a Moldovei, motiv pentru care am crezut ca este vorba de Republica Moldova.
Daca actiunea se refera la Romania, puteti cere un certificat medico-legal la IML teritorial, in nume propriu, contracost.
Internarea abuziva de care amintiti, a fost facuta in baza unei hotarari judecatoresti ? Ce varsta aveati la data internarii ?
De ce nu apelati la avocatul care v-a ajutat sa iesiti din spital ? Acesta este in tema cu situatia dvs.

Bună seara,va mulțumesc pentru indicațiile oferite!Întrebarea mea este dacă as putea solicita Cerificatul Medico-Legal in alt județ decât cel de reședință din motive temeinice???Nu știu dacă la baza internarii mele a stat o Hotărâre Judecătorească deoarece părinții mei mi-au ascuns aceasta informație, negandu-mi orice drept de a ma apara in vreun fel și nefiind în acelasi timp înștiințata de medicul de familie de existenta unui diagnostic psihiatric. Rămâne ca ca viitorul avocat sa facă cercetări în acest sens!Sa se invoce lipsa apărării și o contestatie a diagnosticului în baza căruia am fost internata forțat!Menționez ca toată viata mea nu am avut probleme psihice și am avut o viata normala ,este un soc pt mine sa aflu aceste informații acum !Bănuiesc ca motivul acestor diagnostice și internare nevoluntara a fost acela de a ma îndepărta în mod abuziv de la o moștenire de catre proprii părinți și acum inclusiv însușirea bunurile mele proprii!As dori solicitarea Certificatului din motive temeinice sa nu aibă loc expertizarea în județul de reședință. Va multumesc.Poate acesta expertizare sa fie realizata și în străinătate???

POPA GHEORGHE a scris:

Ati mentionat zona de nord a Moldovei, motiv pentru care am crezut ca este vorba de Republica Moldova.
Daca actiunea se refera la Romania, puteti cere un certificat medico-legal la IML teritorial, in nume propriu, contracost.
Internarea abuziva de care amintiti, a fost facuta in baza unei hotarari judecatoresti ? Ce varsta aveati la data internarii ?
De ce nu apelati la avocatul care v-a ajutat sa iesiti din spital ? Acesta este in tema cu situatia dvs.

Bună seara nu locuiesc în Republica Moldova, ci în România și suntem cetățeni romani !Seara buna!

POPA GHEORGHE a scris:

Nu cunosc legislatia din Republica Moldova. Banuiesc ca puteti cere un certificat medico-legal, contracost.

O întrebare va rog ,as putea sa solicit și în numele meu ca persoana fizica un Certificat medico-legal psihiatric la Medicina Legala a județului de care aparțin sau îmi recomandați sa merg însoțită de un avocat ?Cred ca acesta este un prim demers sănătos și de real folos!Va mulțumesc!Toate cele bune!

Cornel Vasile a scris:

probabil pe cei care i-ati contactat fie au mult de munca, fie este un domeniu pe care nu-l stapanesc destul de bine.

Buna ziua,va mulțumesc mult, voi continua căutările întrucât am nevoie urgent!Toate cele bune!

Cornel Vasile a scris:

probabil pe cei care i-ati contactat fie au mult de munca, fie este un domeniu pe care nu-l stapanesc destul de bine.

Am încercat sa contactez însă marea majoritate ma refuza și eu nu știu de ce ....sunt nevinovata și disperata când ma vad neputincioasa și fara apărare!

POPA GHEORGHE a scris:

Regulamentul forumului interzice recomandarile de genul dorit de dvs.
Puteti accesa butonul "consultanti" si va alegeti persoana dorita. Aceasta daca este disponibila si cunoaste legislatia din Moldova, va poate reprezenta, contracost.
Puteti cauta pe internet - avocat roman care practica avocatura in Moldova, aici: [ link extern ]

Bună ziua,am nevoie urgent de o reprezentare legala în ceea ce privește contestarea unei internari abuzive la secția psihiatrie ,cu tot ceea ce implica acest lucru (reabilitarea mea cu o comisie de evaluare a sănătății mele ).Diagnosticul nu este unul grav,deoarece am cautat colaborare și calea pacifista pentru a ieși din aceasta situație abuziva la care părinții mei m-au supus cu scopul de a-si însuși bunurile mele materiale și financiare.Am fost amenințată în trecut de catre aceștia ca ma vor declara inapta pentru a-mi luat tot ceea ce dețin:casa ,teren, masina ,bani ,iar aceste amenințări au revenit de curând în prezenta copilului care a fost și martor .Am nevoie de reprezentare urgenta chiar și cu un avocat din București și sunt dispusa sa plătesc onorariul inclusiv al deplasării domniei sale în orice scop necesar investigarii dosarului ,deoarece în zona de nord Moldova este dificil sa găsesc un avocat care are acesta competenta îmi a ma reprezenta și a-mi rezolva situația!Ultima amenințare din partea tatălui a fost ceva de genul ca voi fi internata intr-un ospiciu de unde nu voi mai vedea lumina zilei .Menționez ca la baza sunt cadru didactic ,traducator autorizat,sunt o persoana normala ,calma ,optimista,nu am avut niciodată gânduri și idei ciudate .Doresc o reprezentare urgenta întrucât îmi este teama ca având acel antecedent al internarii mele involuntare v-a putea folosi acel lucru împotriva mea pe viitor asa cum m-a amenințat!Ieșirea din spital a fost cu ajutorul unui avocat ,care evident nu a venit din partea părinților!Singurul lor motiv de a acționa sa ma interneze involuntar a fost acela de a avea interese materiale de care ei au fost atrași în momentul în care am revenit din străinătate după un număr de ani ,locuință, teren,masina etc! Va rog sa ma contactați dacă considerați ca acest caz are șanse de reușită!Nu îmi doresc sa cad victima părinților mei doar pt ca aceștia doresc sa își însușească bunurile mele.Imi este teama pentru viata și siguranța mea ,deoarece amenințarea a fost făcută acum 2 zile în fata copilului minor de 12 ai a cărui custodie exclusiva o am !Vă rog să mă ajutați cât de urgent este posibil!Mulțumesc!