Mentionez ca tatal meu a fost angajat in anul 2003, iar conflictul de munca a inceput in anul 2006, cand nu exista functia de administrator societate commerciala.
Tatal meu a fost administratorul unui SRL angajat cu CIM. Anul trecut Asociatul unic al SRL s-a gandit sa il schimbe si l-a revocat din funtie la registrul comertului, dupa care i-a facut o decizie de incetare CIM cu art. 56 lit. h din CM, decizie neacceptata de camera de munca, deci CIM al tatlui meu este si azi in vigoare.
A dat in judecata societatea si Tribunalul i-a dat castig de cauza tatalui meu printr-o sentinta executorie. Societatea a facut recurs la curtea de apel, aducand in discutie legea in care SA-urile pot sa-si incheie CIM ale administratorilor daca acestia au fost revocati din functie ( nu mai stiu exact nr. legii).
Si acum bomba, Curtea de apel, dupa 2 infatisari , respinge recursul societatii comerciale, respinge cererea tatalui meu, respinge legea cu SA-urile si accepta desfacerea CIM cu art. 56 lit. h.
Lamuriti-ma si pe mine, de cand un SRL este o autoritate sau organism competent care da avize, autorizatii ori atestate necesare pentru exercitarea profesiei?
De cand iti trebuie un certificat sau o diploma pt a fi administratorul unei societati comerciale, sau un simplu administrator pt ca in fond in CIM la functie scrie ADMINISTRATOR?
Mai poate tatal meu sa faca vreun demers pt a ataca aceasta decizie?