avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1148 soluții astăzi
Forum Activitate Elena.ela

Activitate Elena.ela

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Bunica a fost mama tatalui dvs. Bunica a avut 2 copii, pe tatal dvs si pe unchiul dvs. Tatal dvs a decedat inaintea bunicii.

Prin urmare mostenitorii bunicii sunt tatal dvs si fratele lui (unchiul). Cum tatal dvs a decedat inaintea bunicii, dvs veniti prin reprezentare.

Asa ca mostenitori sunt:
- dvs --> 1/2 din averea bunicii
- unchiul dvs --> 1/2 din averea bunicii

mama dvs nu mosteneste nimic. Ar fi avut dreptul la 1/4 din cat i s-ar fi cuvenit tatalui dvs numai daca tatal dvs murea dupa bunica.

Oh, mulțumesc de răspuns! M-am lămurit acum.

BogdanGri a scris:

Buna ziua

Pai ati spus ca mama dvs a murit, nu?

Mostenirea bunicii se imparte copiilor ei. Adica mamei dvs si fratelui ei (unchiul dvs),. fiecare primind 1/2. Daca mama dvs a murit, dvs veniti in locul ei la mostenire.

Elena.ela a scris:

Bună seara,

Deci mama nu are drept? Doar eu și unchiul meu, să înțeleg?

Nu. Îmi cer scuze de nelămurire. A murit tata, apoi bunica (mama tatei) și în viață am rămas eu cu mama și unchiul meu (fratele tatei) care e necăsătorit.

nu.
Bunicul a murit inainte sa ma nasc eu.

Bună seara,

Deci mama nu are drept? Doar eu și unchiul meu, să înțeleg?
Tatăl meu a murit în urmă cu șase ani. Recent, mama lui a murit și ea de aproape un an, iar în familie am rămas eu, singura nepoata care poartă numele de familie, mama, soția tatei, și fratele tatei care nu are copil și nici nu este căsătorit. Nu exista testament făcut de bunica mea. Deci cine și cum se împarte? (Țin să menționez ca bunica a vrut să treacă tot pe unchiul meu, dar avea nevoie de semnătura mea, a mamei și a tatei pe când trăia și nu a făcut nimic)