avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 793 soluții astăzi
Forum Activitate cris80

Activitate cris80

Pana aici vroiam sa se ajunga, nu mai departe. Este o femeie care pe tot parcursul vietii ei, a avut acelasi comportament primitiv cu persoanele care au deranjat-o. Stiu ca nu o pot schimba eu la 50 de ani, dar cel putin sper ca se va gandi ca macar cu familia ei ar trebui sa-si controleze instinctele.Stiu ca e putin pe langa subiect dar am simtit nevoia sa precizez!
Cateva zgarieturi si julituri. Minore stiu......dar exista!
Va multumesc oricum pentru raspunsuri, iar daca intervin ceva schimbari ce ma baga in ceata va mai solicit ajutorul.
O zi buna!
Rectific, inca nu am ridicat certificatul medico-legal peste 10 zile
Nu am necesitat ingrijire medicala, voi vedea ce scrie pe certificat atunci cand il voi ridica.
Sa nu se inteleaga gresit, eu cand v-am intrebat daca trebuie sa pretind ceva, m-am referit la faptul ca ar putea ea sa plateasca ea o amenda, in nici un caz ca as dori sa primesc eu personal bani de la ea. Pe mine ma intereseaza cum se termina totul dupa ce imi retrag plangerea iar in cazul in care nu o voi retrage pana unde se poate ajunge cu sanctiunea?
Multumesc!
Da, dar asta ar insemna ca ea sa-si faca de cap in continuare.Scopul meu este ca ea sa inteleaga ceva din asta si anume ca totul are o limita. Pana la urma, se poate retrage plangerea asa pur si simplu, fara a se continua nici o urmarire asupra ei, se sterge totul cu buretele?
Buna ziua,
As vrea sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema:
Acum 3 zile a izbucnit o cearta intre mine si soacra mea ajungand sa ma bata intr-un final, sa arunce in mine cu o scrumiera, un topor si o sticla, obiecte de care am reusit sa ma feresc.M-am dus la Politie sa reclam, am vrut sa depun plangere, iar ''domnii'' politisti mi-ai spus ca nu ma ajuta cu nimic daca fac in scris ca este acelasi lucru daca merg ei la fata locului si vorbesc cu ea, lucru pe care bineinteles ca nu l-am crezut dar pe moment ma interesa prezenta Politiei la fata locului pentru a constata cele spuse de mine. Totul s-a terminat cu un avertisment pentru soacra mea. Dupa plecarea Politiei ea nu s-a potolit, ba din contra chiar a fost foarte deranjata, lucru care m-a determinat sa depun o plangere pentru vatamare corporala fara aducerea ei la tribunal, deoarece in urma bataii m-am ales cu cateva zgarieturi si julituri destul de vizibile, pe langa asta am fost amenintata si cu moartea, acest aspect fiind precizat si in plangere. Intre noi exista discutii de vreo 2 ani dar nu s-a ajuns niciodata asa de departe. Eu, sotul si copilul de 1 an locuim in aceeasi casa cu ea in orasul Voluntari, unde propietar este socrul meu, iar noi avem buletin de Bucuresti.Am investit in aceasta casa financiar pentru renovare si constructie iar acest motiv ne impiedica sa parasim locuinta. Am fost si la INML pentru certificat medico-legal care trebuie sa iasa in 10 zile. Aceasta plangere am facut-o mai mult cu scopul de a o speria si a o face sa se opreasca la timp pentru a nu comite alte acte si mai grave. Este o femeie care nu se controleaza deloc la nervi, are accese de furie foarte bruste, nu se poate purta cu ea o discutie civilizata fara urlete si fara a fi jignit. Are probleme cam cu toti vecinii din jurul ei, deci credibilitatea ei lasa de dorit. Cand am depus plangerea mi s-a spus ca pedeapsa va cel mult o amenda administrativa, dar daca si ea depune plangere( ceea ce nu ma mira ca ar putea face deoarece se foloseste de tot felul de minciuni si plasete pentru a posta in victima), am putea fi evacuati din casa. Ma intereseaza sa stiu , in cazul unei eventuale retrageri ale plangerii, ar trebui sa pretind ceva, pentru a nu se crede ca am mintit cand am reclamat? Asta va depinde si de comportamentul ei in continuare pentru ca momentan se comporta la fel.

Va multumesc!
Răspuns la discuția concediu medical si prenatal
Sa inteleg ca nu mai am dreptul la CM? De ce?Eu am 126 zile concediu din care se scad 42 de zile obligatoriu dupa nastere(126-42= 84). Deci eu am dreptul la 84 zile, din care am consumat 28 in dec 2007, 22 in august 2008, si 28 acum in dec fiindca am CM pana la sfarsitul anului(84-28-22-28= 6).In ianuarie 2009 se mai pun la calcul cele 28 de zile din dec 2007, avand in vedere ca CM se socoteste pentru ultimele 12 luni? Daca nu se socotesc, eu ar trebui sa mai beneficiez de 28+6= 34 zile, nu? Va rog sa-mi explicati mai mult.
Buna seara!
Am si eu o dilema: anul trecut in decembrie 2007 mi-am luat 28 zile de concediu medical(04-31-12.2007).In anul 2008 luna iunie am ramas insarcinata fiind nevoita sa imi iau 22 zile de concediu medical(probleme legate de sarcina) dupa care am revenit la munca.Acum in decembrie mai exact pe data de 3 decembrie am intrat iar in concediu medical si as vrea sa raman pana intru in prenatal. Intrebarea mea este: stiu ca beneficiez de 126 de CM dintre care 42 zile obligatoriu dupa nastere, cele 28 de zile din decembrie 2007, se mai calculeaza in luna ianuarie avand in vedere ca intram intr-un an nou sau sunt obligata sa merg la munca din luna ianuarie pana intru legal in prenatal? Mentionez ca sunt angajata la aceasta societate din anul 2005 nebeneficiind ce CM pana la data mentionata. Va multumesc si astept raspunsul dumneavoastra cat mai curand posibil!