avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 667 soluții astăzi
Forum Activitate H.Radu89

Activitate H.Radu89

Mulțumesc. Deci practic au dreptate când îmi spun ca este legal faptul ca sunt plătit normal in acea zi care oricum era liberă,iar ziua de sărbătoare nu va apare ca și muncită în fluturaș. Practic o să fiu plătit ca și când nu am lucrat de sărbători și în fluturaș sau în sistem în loc să apară ca am lucrat pe 6,7 va apăre ca am lucrat de ex in zilele mele libere 13,14 ca exemplu. Dar mi se pare ca se interpretează cu rea voință această lege..totuși. Nu înțeleg ce deștept a fost plătit cu bani grei să facă o lege atât de proasta și interpretabilă. Dar asta este o altă discuție…

Cornel Vasile a scris:

Nu este corect sa se dea intr-o zi care este tot libera ...intr-adevar, textul de lege nu mentioneaza ce se intampla in aceste situatie.

Era evident eroare de scriere,mă refeream la luna ianuarie 144 ore. Ce ați scris Dvs am citit de o grămadă de ori. Dar textul nefiind clar întrebarea este: Acea zi liberă dată datorită muncii dintr-o zi de sărbătoare este normal să fie dată într-o zi care și așa este liberă ? Și să nu primesc niciun ban ? Sau era mai corect să mi se dea acea zi liberă într-o zi în care ar fi trebuit să muncesc? Aici am neclaritate

[
Da,așa ar fi normal dar probabil ca să nu plătească dublu și să nu dea o zi liberă din altă zi lucrătoare , ei trec plata pe acea zi dată liberă în loc de cea de sărbătoare. Menționez ca eu pot de ex să fiu liber luni marți și să lucrez sâmbătă duminică. Ideea este ca lucrez 144 ore din 144 legale pe luna Ianuarie iar 3 zile pică de sărbători legale. După lege ei trebuie să îmi plătească dublu sau să îmi ofere zile libere doar ca ei mi le oferă în zile pe care oricum le aveam libere dar fiind faptul ca orele standard 144 le muncesc. Mie mi se părea normal ori să plătească dublu ori să îmi dea liber în altă zi de muncă. De exemplu dacă muncesc pe 6 când este zi de sărbătoare să îmi dea dublu sau să îmi ofere o zi liberă plătită din altă zi lucrătoare. De ex sa lucrez doar 136 ore în loc de 144 și să fiu plătit ca și când am lucrat 144. Dacă lucrez de sărbători și nici dublu nu mă plătește și ziua liberă în plus mi-o oferă când oricum aș fi fost liber, care este scopul?

Păi ideea este ca luna ianuarie are 144 ore lucrătoare . Eu lucrez program de 10 ore pe zi. Lucrez 2,3. 6,7,8, 17,18,19 , 23,25,26,27,30,31 + 4 ore pe 22 care fac total ore 144. Din toate aceste zile eu lucrez practic in 3 zile de sărbătoare 2,6,7 . Nu mi le plătește dublu dar îmi dau liber 3 zile. Acele 3 zile pică când eu oricum sunt liber adică în data 9,13,14 . Nu sunt plătite și în fluturaș o să apară ca și când am lucrat pe 9,13,14 în loc de 2,6,7 . Eu spuneam ca mie mi se părea normal dacă nu le plătește dublu, să mi se dea liber în zile în care normal muncesc adică să lucrez 114 ore în loc de 144 și să fiu plătit ca și când aș fi lucrat 144. Sau să lucrez 144 cum de-altfel fac și să îmi mai fie plătite 30 de ore în plus însemnând acele 3 sărbători .
Tocmai ce am avut o discuție de lămurire . Mi s a spus practic ca dacă lucrez de ex pe 6,7 ianuarie când sunt zile de sărbătoare, mi se dau acele doua zile libere în zile pe care oricum le aveam libere ,de exemplu 9,10 ianuarie iar în fluturaș o să apară ca și când am lucrat pe 9 ,10 nu ca și când aș fi lucrat pe 6,7 . Probabil ca să evite legea sau nu mai înțeleg . Dar mi se pare o nedreptate.

H.Radu89 a scris:

Bună ziua. Aș dori neapărat o lămurire dacă sunteți amabili. Dacă muncesc la o multinațională și ziua de lucru are 144 ore legale de muncă (de ex ianuarie 2025) și lucrez 144 de ore din care 3 zile în zi de sărbătoare . Angajatorul îmi dă liber în aceeași lună dar în zile care oricum erau libere și spune ca nu mi le plătește. Mă puteți ajuta pentru ca mie nu mi se pare normal. Mi se părea normal dacă dădea zilele libere în zile muncitoare sau dacă plătea acea zi liberă RSL în plus față de cele 144 ore muncite . Mulțumesc!

Bună ziua. Aș dori neapărat o lămurire dacă sunteți amabili. Dacă muncesc la o multinațională și ziua de lucru are 144 ore legale de muncă (de ex ianuarie 2025) și lucrez 144 de ore din care 3 zile în zi de sărbătoare . Angajatorul îmi dă liber în aceeași lună dar în zile care oricum erau libere și spune ca nu mi le plătește. Mă puteți ajuta pentru ca mie nu mi se pare normal. Mi se părea normal dacă dădea zilele libere în zile muncitoare sau dacă plătea acea zi liberă RSL în plus față de cele 144 ore muncite . Mulțumesc!