Buna seara! Voi descrie situatia in care ma aflu: eu si sotul meu am locuit in apartamentul bunicului meu pe tot parcursul casniciei noastre (21 de ani), incheind la un moment dat un contract de intretinere, in care eu si fratele meu ne luam angajamentul sa il ingrijim pe bunic pe perioada vietii sale, urmand ca dupa decesul lui sa ne ramana apartamentul noua ( mie si fratelui) Bunicul a decedat in 2020, iar noi ( eu si sotul meu ) am cumparat jumatatea fratelui meu in 2021.Pe contractul de cumparare, apare acum si sotul meu ca proprietar a 1/2 din jumatatea cumparata de la fratele meu,practic un sfert din apartament. Ca sa platim partea fratelui meu, ne- am imprumutat din banca, luand credit de nevoi personale pe numele sotului, eu fiind co-debitor. Pe parcurs, am refinantat creditul luand o extra suma de bani pentru ca am mai renovat prin casa. Luand decizia de a cere divortul, m am dus la banca, am scos suma care mai era de plata din creditul de pe numele sotului si am rambursat toata suma, ca sa nu mai aiba el credit. Mentionez ca salariul sotului este aproape jumatate cat al meu si in perioada cand creditul era pe numele.lui, rata era de 2/3 din salariul lui. Acum el zice ca vrea sa ii dau partea lui, deoarece el a platit ratele, ca el a investit bani in casa. Nu mi se pare deloc normal, deoarece apartamentul a fost al bunicului meu, in timpul vietii lui sotul nu a vrut sa investim absolut nimic in apartament, iar dupa ce m a prostit sa ii trec numele pe contract pretinde ca are parte, desi, am mentionat ca am salariul mult mai mare decat al lui, el are vicii care il costau mai mult decat ii ramanea din salariu dupa ce banca tragea rata, practic intretinerea casei, a copiilor si asigurarea traiului zilnic depinzand mai mult de veniturile mele. Stiu ca actele vorbesc si ce am scris nu are relevanta, dar as vrea sa stiu, in cazul in care cere partaj ce va obtine? Eu nu vreau sa vand apartamentul ca sa ii dau lui parte, deoarece eu am crescut in aceasta casa si are valoare sentimentala pt mine, in plus, avem 2 copii pe care vreau sa ii cresc in aceasta casa, unde s au nascut si isi au si ei radacinile. Va multumesc pentru eventualele raspunsuri!