Am 19 de ani, în 2 luni voi avea 20. Sunt la facultate în anul întâi. Mama a decedat cu 10 ani în urmă, iar de atunci primim pensia, aceasta vine pe numele meu. În 2020 tata a rezolvat ca să primim suma de pensie pe cardul lui bancar, din cauza să nu fim infectați de covid când vinea poștașul. Acum, de când am început universitatea, aș avea nevoie de pensia mamei, ne-am certat de multe ori despre asta, iar taică-meu mi-a zis în decembrie că a încercat în octombrie să aranjează la Casa de pensii ca să primesc eu pensia, pe cardul meu, dar mie îmi zice că ei i-au spus că nu este posibil așaceva, dar sincer, nu am încredere în el. Încă nu am fost la Casa de pensie, iar pe internet nu găsesc informații despre asta. Așadar întrebarea mea e, pot votare aranja de exemplu deja mâine ca să primesc eu data/luna viitoare pensia pe cardul meu, și nu el?
Tatăl meu a plătit până acum pentru locuință în timpul anului universitar, în cămin, iar nu sunt sigur cui din familie aparține apartamentul unde locuiesc în mod normal, dar știu că jumătate îi aparține lui, iar din rest, jumătate al meu și jumătate este al sorei mele. Deci 2/4 apartamentului e al lui, ¼ al meu.
Mă poate da tata afară din apartament dacă nu vrea să mă primească din cauză că sunt bisexual?
Am 19 ani, în 3 luni împlinesc 20, sunt la Universitate în primul an. Alaltă ieri am dormit la prietenul meu (despre care nu știe că-mi este partener), iar când am venit acasă (ieri), m-a forțat să-i fac un coming out. Îi este scârbă de mine, și m-a amenințat de 2-3 ori că mă dă afară din apartament. Mama a murit acum 10 ani, iar sora mea are o altă locuință deja.
Este legal să mă da afară? Vă rog ajutați-mă, mi-e frică..