Pai exact asta vreau, tata si asa are prea mult, 50% fiind coproprietar cu mama este prea mult. Sa obtina 3/4 din total in urma unei taxe de succesiune este ceea ce vreau sa evit.
Pentru un contract de vanzare cumparare se poate considera orice suma pentru proprietate (adica se poate subevalua) pentru platirea unor taxe minime? E evident ca intre mine si mama nu se va plati suma trecuta in contract.
Coproprietarul poate face act de vanzare cumparare fara acordul celuilalt coproprietar ( cu clauza de uzufruct)?
Nu sunt stabilite cote pentru coproprietate deci este 50/50.
Se pot incheia 2 acte contract de comodat semnat doar de unul din coproprietari si testament din partea respectivului coproprietar lasand jumatatea respectiva mostenire unei singure persoane?
Buna ziua,
Vreau sa stiu prin ce modalitate/document se poate schimba proprietarul unei gospodarii?
Gospodaria este proprietatea parintilor mei fiind preluata prin act de vanzare cumparare de la bunica mea. Amandoi sunt proprietari trecuti pe act. In situatia in care mama mea decedeaza prin taxa de succesiune jumatatea ei esta impartita intre tatal meu si mine. Pentru ca jumatatea ei sa imi revina mie integral ce act ar trebui intocmit, contract de vanzare cumparare sau ce anume? Poate sa faca acest lucru fara semnatura celuilalt proprietar?