Buna seara!
Ma aflu intr-o situatie asemanatoare doar ca eu am un baiat pe care-l cresc de la varsta de 6 ani. Acum are 16 ani si de 2 ani avem probleme din ce in ce mai grave pe fondul unui anturaj prost, al unui deficit de atentie care i-a si ii creeaza probleme la scoala si al unui opozitionism provocator accentuat de adolescenta. De vreo 3 ani am inceput sa avem probleme dar ultimul an a fost un cosmar. Minte precum respira, fura ( mi-au disparut banii din casa, din portofel, din buzunare pe unde am ajuns sa-i ascund, aurul). Chiuleste de la scoala, nu respecta nimic din ceea ce agreem, face doar ce vrea el adica sa stea cu gasca, sa fumeze si sa vina acasa ca la hotel. Vine foarte tarziu acasa 1-4 dimineata. Vorbeste urat, il deranjeaza tot ce ii spun, Reactioneaza foarte urat cand ii "iau"/cer telefonul si il confisc. Nimic nu functioneaza, nici vorba buna, nici cearta. In decembrie am cerut ajutorul DGASPC-ului si politiei. Am fost chemati la DGASPC iar dna psiholog de acolo va incerca sa faca cateva sedinte de terapie daca si el va dori sa mearga si sa vorbeasca, Din pacate el are o parere foarte buna despre el, considera ca are un comportament ok pentru ca grupul in care a intrat este tot ca el sau mai rau: copii care s-au lasat de scoala, care s-au sau se drogheaza, care fura, etc. Problema este ca nu considera ca are nevoie de ajutor si nici nu-l accepta. Am facut si psihoterapie 1 an cu cineva la care am renuntat pentru ca nu am vazut imbunatatiri, Apoi am mai incercat cu 2 terapeuti la care a mers de gura mea dar nu este deschis sa vorbeasca si sa fie deschis asa ca am renuntat. El chiar nu crede ca are vreo problema. Am ajuns sa-mi fie frica sa mai plec de acasa pentru ca vine cu gasca lui, sau sa ne certam pentru ca tensiunea este foarte mare intre noi. Sper ca la inceputul acesta de an sa fie chemat la politie pentru a se discuta cu el. si pentru ca ultima oara cand mi-a luat bani din buzunar a fost in urma cu cateva zile l-am amenintat ca-l dau pe mana politiei si ca va reintra inapoi in sistemul de protectie daca nu se potoleste. Il tine 1-2 zile dupa care revine la comportamentul obisnuit iar eu sunt neom. Dorm foarte putin si am inceput sa dau rateuri la job, sunt stresata, extrem de obosita. Va sfatuiesc sa vorbiti la sectia de care apartineti (eu am cerut audienta la comandant care a fost foarte amabil) si la DGASPC. Sfatuiti-va cu ei ce puteti face, Din pacate nici DGASPC-urile nu au parghii prin care sa ne ajute, Si faceti dvs terapie. dvs si sotul.
Eu asta voi face, pt mine in primul rand (ca sa n-o iau razna sau sa fac ceva regretabil) dar si pentru a vede daca mai pot imbunatatii cumva situatia actuala. Nu-mi vine sa cred ca din copilul iubitor cu care am avut o relatie minunata pana pe la 12 ani acum suntem intr-un razboi continuu. Un razboi care ma si ne macina, iar pe mine ma termina psihic si fizic.