avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Activitate Ana.Maria0

Activitate Ana.Maria0

In ce consta aceasta "garanție" din punct de vedere legal, adică ce perioada este prin lege? Mă confrunt cu o problema asemănătoare, apartamentul este cumparat in iulie 2022, dar locuiesc din iulie 2021, a fost o înțelegere între mine și dezvoltator, el putea da vândă din 2022 și eu la fel sa cumpar. Am avut probleme cu canalizarea din ziua 1, prin diferite intervenții ale dezvoltatorului la insistentele mele, după doua refulări, au rezolvat parțial problema ce era din construcție( o garnitura de îmbinare țevi de preluare apa pluviala, desprinsă pe jumătate și cu depuneri s-a înfundat si a refulat la mine) dar de miros nu am scăpat, miros de apa statuta, periodic ce nu poți trăi cu el in casa. Intre timp legătură cu dezvoltatorul s-a "stricat" datorita insistențelor mele de a mă ajuta sa scot apa din casa în ajun de Crăciun( 2022), in acel moment nici eu nu mai știu ce mi-a ieșit din gura, de atunci am avut doar mici discuții referitoare la înființarea asociației de care m-am ocupat să o înființez. Ce am înțeles eu din lege și din contract este că dezvoltatorul trebuie sa asigure 10 ani garanție la construcție, tot ce tine de rezistență și de și de instalații, mai ales daca se știa de la bun început de problema, deci întrebarea mea este daca am dreptul sa îi cer dezvoltatorului sa achite cheltuielile de rezolvare problema, incluzând și materialele și mana de lucru? Mai menționez că problema este doar la mine din cele 18 apartamente din bloc.