Când a murit fratele meu, am fost cu mama și cu cumnata mea sa facem succesiunea după tată, deoarece eu tocmai mă mutasem de la oraș la casa părintească pentru a-mi întreține mama vârstnică. Casa nu avea baie și încălzire centrală și nu am vrut sa investesc până nu era al meu. In consecință am dat cumnatei bani, pentru a-i cumpăra partea, mama renunțând la partea ei. Atunci s-a trecut pe numele meu tot terenul străbunicului. Tot ce s-a primit de la străbunicul a fost fără acte, de aceea deținătorul casei are tot terenul la nume. Legal sunt proprietar pe toată suprafața, moral nu . Eu vreau să știu cum pot scăpa de terenul care a fost dat celorlalți, fără acte, ei nedorind să își treacă terenurile la nume, la notar. Dezmembrarea am reușit să o fac, dar acum sunt proprietar pe trei parcele. Dacă ceilalți doi ar înțelege că trebuie să ne prezentăm toți trei la notar să ne trecem fiecare partea lui, ar fi totul ok. Dar eu m-am săturat să le explic că este în interesul nostru, așa că, caut o metodă de a-mi trece la nume doar partea mea, celelalte doua donandu-le primăriei sau bisericii.
raluk0207 a scris:
Ceva nu se leagă...
Ce înseamnă că "detin"? Ce înseamnă au "primit"?
Străbunicul și bunicul le-au făcut acte la notar? Exista acte de proprietate (contracte la notar, hotărâri judecătorești, titlu de proprietate, ordinul prefectului etc) ?
S-a dezbătut moștenirea după strabunic? Dar după bunic? Exista vreun certificat de moștenitor sau vreo hotărâre judecătorească?
Sau a fost totul asa..pe vorbe?
Dvs ce act de proprietate aveți?
Dacă doar plătiți la Primarie și terenurile lor, înseamnă că legal, nu aveți în proprietate decât partea dvs, iar pentru terenurile lor nu aveți acte.
Și facă nu aveți acte, nu ați fi avut cum sa faceți dezmembrarea.