Mi se pare incredibil ceea ce spuneti! Sotul nu a contribuit cu nimic la apartament si nici nu si-a cheltuit veniturile in interesul familiei (adica, a fost intr-un fel intretinut de sotie), cum e posibil ca sotia sa fie obligata sa-i acorde cel putin o cota din apartament ?
Sotul are un venit mai mic (1500 ron/luna) in comparatie cu sotia si, totusi, nu a contribuit cu nimic la apartament. Deci, are sansa sotia sa obtina apartamentul in urma partajului (fireste, cu conditia platirii in continuare a creditului)?
Va rog sa-mi spuneti daca in urma partajului sotia ar putea obtine integral apartamentul cumparat in timpul casatoriei. Situatia este urmatoarea: pe contractul de vinzare-cumparare sotul si sotia sunt co-proprietari, insa sotul nu a contribibuit cu nimic la achizitia lui. Apartamentul a fost cumparat in mare parte cu un credit bancar pe numele sotiei. Doar sotia a achitat lunar rata la banca. Diferenta dintre pretul efectiv al apartamentului si credit a fost achitat tot de sotie. Sotia isi poate demonstra documentar veniturile.
Sunt traducator (PFA), dar sunt si angajata la o companie care plateste pentru mine asigurarea CASS. Mi s-a aspus ca, in pofida acestui fapt, trebuie sa platesc asigurarea de sanatate si ca PFA. Asta am si facut. Totusi, as vrea sa stiu daca e legal sa platesc de 2 ori?