Am vrut reolutiunea unui contract de intreținere cu uzu fruct viager, dar dupa cateva zile m-am intilnit cu avocatul si iam spus ca m-am răzgândit si vreau sa- retrag plângerea. Mentioneaz faptul că nu am primit inca citatile de chemare in judecată, dar avocatul zice ca nu se poate sa renunt numai la prima sedință si atunci verbal. De cine depinde renuntarea. De ce nu se poate cum spuneti dumneavoasstra oare? Va rog ajutatima. Mulțumesc.
Cristina Pielmus a scris:
Instanţa …..
Dosar nr. …../…../…..
Completul….
Termenul ….
Domnule Preşedinte,
Subsemnatul (nume ....., prenume ....), personal/prin mandatar/prin reprezentant legal/prin reprezentant judiciar (nume ....., prenume .....)/prin avocat (nume ....., prenume .....), cu sediul profesional în ....., în calitate de reclamant/apelant/contestator/revizuent în dosarul nr...../...../....., în care părţi sunt (nume ....., prenume ....)
sau
Subscrisa (denumirea .....), prin reprezentant (nume ....., prenume .....)/ prin consilier juridic(nume ....., prenume .....)/prin avocat (nume ....., prenume .....), cu sediul profesional în ....., în calitate de reclamant/apelant/recurent/contestator/revizuent în dosarul nr...../...../....., în care părţi sunt (nume ....., prenume ....),formulăm
CERERE DE RENUNŢARE LA JUDECATĂ
În fapt, arătăm că am formulat o cerere de chemare în judecată/apel/recurs/contestaţie în anulare/revizuire /contestaţie la executare care a fost înregistrată pe rolul acestei instanţe la data de …... şi înţelegem să renunţăm la judecarea acesteia.
Până la acest moment, în cauză nu a fost stabilit un termen de judecată, astfel că nu este necesar acordul pârâtului /intimatului cu privire la renunţarea la judecată.
sau
În cauză a fost stabilit termenul de judecată la data de…., astfel că, în temeiul art. 406 alineatul (4) C. proc. civ., vă solicităm să luaţi act de poziţia pârâtului/intimatului exprimată faţă de cererea de renunţare, la termenul acordat, sau, dacă pârâtul/intimatul lipseşte, să acordaţi un termen până la care acestea să îşi exprime poziţia procesuală.
În drept, ne întemeiem cererea pe dispoziţiile art. 406 C. proc. civ.