avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Activitate Ioan 1977

Activitate Ioan 1977

Daca nudul proprietar nu plateste impozitul la casa si la masini mai mult timp.îi pune sechestru p casa
Parcela de pământ e in extravilan si o lucrează cineva in arendă. Vreu sa o dau feciorului. Dacă o dau prin donație o poate vinde oricând?

trandafir2 a scris:

In principiu da, se poate face ceea ce vreti dvs, insa in anumite conditii impuse de LEGE nr. 17 din 7 martie 2014 privind unele măsuri de reglementare a vânzării terenurilor agricole situate în extravilan, si in functie de interesul pe care il aveti dvs (sau vanzatorul ori cumparatorul) cu privire la acel teren si la acea tranzactie. Sunt necesare detalii.

1-Poti dona sau vinde, o parcela de pamant la un fecior daca, e arendata? 2-Dupa cat timp o parcela de pamant pe care ai primito prin donatie o poti vinde?
Am vrut reolutiunea unui contract de intreținere cu uzu fruct viager, dar dupa cateva zile m-am intilnit cu avocatul si iam spus ca m-am răzgândit si vreau sa- retrag plângerea. Mentioneaz faptul că nu am primit inca citatile de chemare in judecată, dar avocatul zice ca nu se poate sa renunt numai la prima sedință si atunci verbal. De cine depinde renuntarea. De ce nu se poate cum spuneti dumneavoasstra oare? Va rog ajutatima. Mulțumesc.

Cristina Pielmus a scris:



Instanţa …..
Dosar nr. …../…../…..
Completul….
Termenul ….


Domnule Preşedinte,


Subsemnatul (nume ....., prenume ....), personal/prin mandatar/prin reprezentant legal/prin reprezentant judiciar (nume ....., prenume .....)/prin avocat (nume ....., prenume .....), cu sediul profesional în ....., în calitate de reclamant/apelant/contestator/revizuent în dosarul nr...../...../....., în care părţi sunt (nume ....., prenume ....)
sau
Subscrisa (denumirea .....), prin reprezentant (nume ....., prenume .....)/ prin consilier juridic(nume ....., prenume .....)/prin avocat (nume ....., prenume .....), cu sediul profesional în ....., în calitate de reclamant/apelant/recurent/contestator/revizuent în dosarul nr...../...../....., în care părţi sunt (nume ....., prenume ....),formulăm


CERERE DE RENUNŢARE LA JUDECATĂ

În fapt, arătăm că am formulat o cerere de chemare în judecată/apel/recurs/contestaţie în anulare/revizuire /contestaţie la executare care a fost înregistrată pe rolul acestei instanţe la data de …... şi înţelegem să renunţăm la judecarea acesteia.
Până la acest moment, în cauză nu a fost stabilit un termen de judecată, astfel că nu este necesar acordul pârâtului /intimatului cu privire la renunţarea la judecată.
sau
În cauză a fost stabilit termenul de judecată la data de…., astfel că, în temeiul art. 406 alineatul (4) C. proc. civ., vă solicităm să luaţi act de poziţia pârâtului/intimatului exprimată faţă de cererea de renunţare, la termenul acordat, sau, dacă pârâtul/intimatul lipseşte, să acordaţi un termen până la care acestea să îşi exprime poziţia procesuală.

În drept, ne întemeiem cererea pe dispoziţiile art. 406 C. proc. civ.


Daca ești reclamant într-un proces civil și vrei să-ți retragi plângerea, când o poți face și cum? Se poate face înainte de chemarea in judecată? Sau numai la prima instanță?