trandafir2 a scris:
Buna ziua. Sfat = partajul intre cei doi fosti soti (voluntar sau judiciar). Mama fiind creditoare, sa isi ceara banii inapoi.
Casa cumparata dupa casatorie este a celor doi soti. Cotele de participare le stabileste instanta (sau sotii, voluntar).
Cei patru pereti ridicati impreuna, sunt bun comun al celor doi soti. La fel, cotele de participare le stabileste instanta (sau sotii, voluntar).
Terenul, daca este mostenit de fratele dvs, este bun propriu (nu am inteles clar ce este cu acel teren, daac este mostenit sau urmeaza sa fie mostenit, dar nici nu conteaza prea mult).
Fosta sotie nu o fi investit bani in mod direct, insa a spalat chiloti si a facut mancare, ceea ce este egal ca a investit in mariajul respectiv (cel putin munca si timp si tot a investit, si noi stim ca timpul = bani).
Cat priveste afirmatia „Doar prin simplu fapt ca sa casatorit cu fratele meu și avea numele?”, nu este chiar asa, un mariaj este mai mult decat atat.
Bună ziua. Sunt Adriana. In legatura cu problema fratelui meu,ca eu am postat pe forum.
Viza-vi de teren,este moștenit de la mama în timpul căsătoriei lor iar pe acest teren sa-au ridicat 4 pereți (proiectul unei case) la care fratele meu a renuntat evident având în vedere divorțul. Cat despre soție,spune-ti ca nu este chiar așa, a spalat chiloti mancare etc. Deacord cu d-voastră. Timpul costa serviciile costa. Insa era bine dacă era asa. Fratele meu săptămânal este plecat în cursa transportand mașini. O lăsa acasa cu 200£ mereu. La întoarcere,fratele meu o găsea mereu cu datorii la X la Y in conditiile in care locuiau la țară nu ii ajungeau banii pe săptămână. Ne având copii. Din pacate certuri au existat din acest motiv. Nu îl astepta cu mancare calda așa cum o femeie soție responsabila ar face față de soțul ei plecat la muncă. Ia cerut sa faca un copil,nu a vrut acest lucru fosta soție. Deoarece imediat ce fratele meu pleca în cursa ea părăsea domiciliul si se ducea la mama ei unde o intretinea si pe ea cu banii munciți de frate meu. In timp de o săptămână,fosta sotie se intorcea pe timp de zi, cât sa lase câinilor lasati singuri acasă la ei la țară mancare pentru cateva zile.Avea o aplicație instalata pe telefonul ei unde vedea exact unde se afla fratele meu câștigând ea sa știe exact când sa se întoarcă acasă și atunci îl aștepta cu mancare uscată comandată de la restaurant. Ea știind foarte bine ce ii place lui,ca este ciorbar ca sa zic asa. Si vrea mancare gătită in fond și la urma urmei făcută de ea. Nu nu nu,comanda la restaurant inainte sa ajunga acasă fratele meu. Fratele meu nu a avut nimic împotriva sa o ajute pe mama ei în caz de urgente. Insa nici mama mea nici fratele meu nu este de datoria lor a întreține familia ei. Mama ei fiind tânără apta de muncă. E rușinos sa ceri și sa nu muncești. Mama mea trimitea bunuri din Italia pentru familia lui. Fosta soție și fratele meu 2 persoane. Nu încă o familie in plus. Dispăreau toate bunurile de acasă de la fratele meu. Lucruri care le ajungeau pe perioade lungi. Detergenti de toate națiile prosoape de bucatarie cafea dulciuri etc. Bunuri care rezista în timp și care nu pot fi consumate intr-o săptămână. Fratele meu si-a dat seama prea târziu ca Dispăreau lucrurile pana sa își dea seama ca le ducea la mama ei. In timpul căsătoriei de 4 ani fosta soție a muncit decât un sezon de 7/8 luni. Deoarece A descoperit o anomalie la mana dreapta. De urgenta trebuia operata. Toate operațiile suportate de fratele meu drumurile și bani de buzunar ca sa zic asa suportate de fratele meu. Toate operațiile facute in Franța. Erau certați in perioada ultimei operatii la mână. A abandonat casnicia casa si a plecat la mama ei cu cateva bagaje. Fratele meu fiind în cursa muncea. Cu toate astea ia plătit ultima operatie la mână. S-au împăcat dupa ceva timp și sa reîntors acasă. Fratele meu a fost înțelegător toata perioada de recuperare ia platit toate sedintele de chinetoterapii pentru mână. Ok făcea fratele meu mâncare cand era acasă în fond fratele meu o invata sa faca mancare deoarece nu a avut timp mama ei sa o învețe(sunt ironică) In alta ordine de idei fosta soție a fost întreținută de fratele meu. Mi-e cumva și greu sa va spun ca atunci când se intorcea din cursa pe lângă multe lipsuri fratele meu nu o simțea de multe ori femeie în patul conjugal. Scuze din partea ei. - nu se simte bine, o doare rau capu, e la perioadă. Scuze si Scuze. La un moment dat fratele meu își punea întrebarea dacă nu exista cumva o infidelitate din partea ei. Din păcate nu avea timpul necesar pentru a verifica urmării acest lucru. Era decât weekendul acasă. Iar în timpul săptămânii plecat in cursa prin Europa încărcat cu mașini pentru export. Nu stiu cum se va soluționa cum se va rezolva situația la partaj. Insa nu sunt Deacord sa primească fosta soție nimic. Pana și mătușile ei din partea mamei ii spunea mereu ca nu este ok ce face și mamei ei ii spunea sa ii lase în pace sa mearga sa muncească ca le distruge casnicia. Lucru care sa și întâmplat. Surorile mamei ei a fostei sotii au probleme grave cu mama ei (sora lor) Copii făcuți cu 3 barbati diferiți 3 frati nici unul de același tata. Ce sa învețe din păcate o fata de la mama ei ce exemplu sa ia în casnicia ei. Din păcate zero.