Bună ziua. Numele meu este Adriana.Am cateva intrebari la care nu găsesc răspuns. V-aș ruga politicos daca ma puteti ajuta? Mulțumesc anticipat.
1) Fratele meu a avut o căsătorie de 4 ani și 8 luni. Nu au copii de nici o natura,nici unul dintre ei. Ulterior au divorțat. Fosta soție doreste parte. Cat pot de scurt va spun povestea.
2) Împreună în timpul căsătoriei au cumpărat un teren (acesta ar fi bun comun)
3) Înaintea căsătoriei fratele meu a cumpărat o casa veche la care sa plătit doar avansul de 1000€.Nu sa putut plati restul banilor deoarece casa nu avea un singur proprietar. Ulterior au fost procese care s-au castigat de către fratele meu dar și căsătorita a avut loc în aceasta perioada. Fratele meu câștigând procesele cu casa a plătit și restul banilor conveniti la vanzare cumpărare. Doar ca banii erau împrumutati de la mama noastră,a mea și a fratelui meu iar casa sa trecut pe numele ambilor adica a fratelui meu si a fostei sotii fiind deja casatoriti în acel moment.Mentionez și faptul ca și renovarea casei sa facut tot cu bani împrumutati de la mama.
4) In timpul căsătoriei a fratelui meu,fratele meu a mai primit si partea lui de moștenire ce ii se cuvenea de la mama,un teren pe care sa inceput construirea unei noi case. Nu sa finalizat construirea casei ,este doar in stadiul de 4 pereți ridicați ca sa denumesc așa,deoarece a intervenit divorțul iar fratele meu sa oprit din proiectul casei,deoarece și aceasta casa pe teren moștenit este trecut pe amandoi,fratele meu și fosta soție. Menționez faptul că toți banii investiți în prima casă dar și în a doua casă sunt bani împrumutați de la mama. Mama mea are toate dovezile toate relevatele bancare sau hârtiile care dovedesc banii trimiși ori prin banca ori prin diferite centre de expediere. Gen Moneygram sau westernunion. Majoritatea banilor trimiși sunt trimiși pe numele fostei soți. După 4 ani și 8 luni fosta soție a băgat divorțul.
5) Divorțul sa încheiat între cei doi doar ca fosta soție a fratelui meu doreste jumătate din ambele case desi nu a contribuit cu nimic. Menționez ca nici unul din ei nu au început demersul unui partaj
6) În ultimul an de căsătorie au înființat Împreună o mica afacere familiară în care fratele meu era angajat în firma iar fosta soție era patroana. Inainte cu 8 luni de a fi Divorțul fosta soție a scos tot profitul din firmă fără știrea fratelui meu apoi a băgat divorțul. Fratele meu când si-a dat seama a cerut sa treaca firma pe el. A fost deacord sa treacă insa cu tot pachetul de datorii care ea nu le-a plătit în timpul firmei pe numele ei si in timpul căsătoriei. Fratele meu a fost nevoit sa plătească toate datoriile la zi ca firma sa nu aibă probleme după ce a trecut firma pe el.
V-am zis cat am putut de scurt povestea
Ce credeți ca s-ar putea face in această situație? Ce sfat imi puteti da?
Eu nu cunosc legea unui divort insa am fost de părere că :-mama trebuie sa își recupereze banii împrumutati în timpul căsătoriei lor iar acest lucru se poate doar sa ii dea în judecata pe amândoi. Iar fosta soție dacă nu a investit nimic în aceste 2 case nu cred sa aibă vreun castig de cauza. Doar prin simplu fapt ca sa casatorit cu fratele meu și avea numele?
Mulțumesc anticipat tuturor care ma pot sfatui în aceasta problema.
Când i-a dat mama.banii? Scrie împrumut pe transfer? Când trebuia sa ii returneze?
Casa e bun comun , cel mult fratele vq avea o cota mai mare ca a dat avans singur.
Terenul e bun propriu, construcția e bun comun. Datoria e comuna.
Nu un caz de rezolvat pe forum, bine ar fi sa mergeti cu ce acte aveti la un avocat.
Părerea mea e ca cei 2 sa negocieze , sa vadă intqi fratele ce pretenții are ea.
Partaj
calanceavasile
Neam certat si ne am separat in fapt in 03 01 2003 dar am divortat legal in septembrie 2008 In 17 dec 2002 am optinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)
Partaj 2
dinumarcel
Buna ziua,
Va supun discutiei urmatoarea situatie. Am divortat si sunt in faza de partaj. Pe langa bunurile comune si imobile acumulate impreuna pe timpul ... (vezi toată discuția)