avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 723 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj 2
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj 2

Buna ziua,
Va supun discutiei urmatoarea situatie. Am divortat si sunt in faza de partaj. Pe langa bunurile comune si imobile acumulate impreuna pe timpul casniciei, sotia a mai avut un teren in alta localitate, teren cumparat inainte de casnicie. Pe perioada casniciei, sotia mea a permis unui frate de-al sau sa construiasca o casa pe acel teren. Nu am toate informatiile, dar presupun ca Autorizatia de constructie trebuia sa fie pe numele sotiei (proprietara terenului), contractele de utilitati ar fi trebuit sa fie tot pe numele sotiei (probabil au fost incheiate de fratele sau pe baza unei imputernicirii notariale). Cu ceva timp inainte de divort (deci pe perioada casniciei) sotia a vandut fratelui sau casa si terenul. Consider ca actul de vanzare-cumparare nu a fost corect si urmeaza sa-l atac deoarece in aceasta vanzare-cumparare exista sigur neregului. Referitor la latura penala a acestei actiuni, imi puteti spune ce articol din Noul Cod Penal face referire la aceasta infractiune: insusirea pe ascuns a unui bun comun (in acest caz: un imobil)? Va multumesc anticipat pt ajutor.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:33, 8 Octombrie 2014
Cine vrea sa si-l insuseasca, dvs ?
Daca fratele a construit cu banii lui pe terenul surorii, nu era firesc sa i-o dea ?
Nu stiti ce acte s-au facut in cauza, poate a ridicat casa pe numele lui, sora dandu-i dreptul inainte.
Ati postat la Dreptul familiei, nu la Penal, insa nu vad nimic penal pana aici. Poate aveti date concrete...
Daca Autorizatia de constructie a casei si poate alte documente sunt pe numele fostei sotii, mai avea dreptul sa-i vanda casa fratelui (operatiunea fiind in timpul casatoriei, inainte de divort)? Daca aceasta casa ar fi fost construita pe numele fratelui fostei sotii, pt ce trebuia sa i-o mai vanda?
Daca stiti sigur, sigur ca i-a vandut-o e una, ca e a fratelui e alta. Presupunand ca i-a vandut-o inseamna ca acea casa era intabulata ca bun propriu al ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj 1 dinumarcel dinumarcel Buna ziua, Un prieten a cumparat un teren cu contract de vanzare-cumparare. Ulterior s-a casatorit si a plecat din localitate. Un frate a lui a primit ... (vezi toată discuția)
Posibile probleme penale? dinumarcel dinumarcel Buna ziua, Va supun discutiei urmatoarea situatie. Am divortat si sunt in faza de partaj. Pe langa bunurile comune si imobile acumulate impreuna pe timpul ... (vezi toată discuția)
Partaj calanceavasile calanceavasile Neam certat si ne am separat in fapt in 03 01 2003 dar am divortat legal in septembrie 2008 In 17 dec 2002 am optinut o autorizatie de ... (vezi toată discuția)