avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 938 soluții astăzi
Forum Activitate Totulvafibine

Activitate Totulvafibine

Vă mulțumesc mult de informatii !

Cornel Vasile a scris:

Daca se desfiinteaza postul nu trebuie sa va dati demisia .. desfiintarea postului poate duce la concedierea dvs.

Art. 67 c.mun.
Salariaţii concediaţi pentru motive care nu ţin de persoana lor beneficiază de măsuri active de combatere a şomajului şi pot beneficia de compensaţii în condiţiile prevăzute de lege şi de contractul colectiv de muncă aplicabil.

Obligatia de plata a salariilor compensatorii trebuie sa se regaseasca in contractul individual de munca, in regulamentul intern al societatii sau in contractul colectiv de munca aplicabil la nivelul unitatii/la nivel de sector de activitate, In acest caz, angajatorul este obligat sa achite salariatului concediat salariile compensatorii prevazute de acestea.
In cazul in care obligatia de plata a salariilor compensatorii nu se regaseste in niciunul din documentele prevazute mai sus, angajatorul nu este obligat la plata unor astfel de salarii.

Bună ziua ,lucrez la firmă privată de 14 ani am fost anunțat că în urmatoarea lună va trebui să-mi dau demisia pentru că postul meu se desfințează voi primi cateva salari compensatori in schimb ,nu stiu câte și nici suma de bani !!! Urmează să mă instințeze
Există un cadru legal să mă informez să nu cumva să semnez pentru prea putini bani . Vă mulțumesc