Multumesc pentru raspuns! Din cate am vazut este vorba despre un dezvoltator "micut", in sensul ca nu am gasit prea multe informatii online. Chiar si daca ar fi finalizat cateva blocuri, tot nu garanteaza ca nu ar putea intra in insolventa. Aveti dreptate, prefer sa pland dupa un avans mic, decat sa stau cu inima in gat 8 luni de zile, asta in cazul in care livreaza la timp. Agentul sustinea ca nimeni nu si-a pus problema pana acum daca e ok sa dea un avans de 95 % ...cumva indirect imi spunea ca daca altii nu si-au pus problema de ce mi-as pune eu...insa vedem cazu Nordis plus altele similare. Cel mai probabil voi studia pe viitor antecontractul impreuna cu un avocat sau jurist.
Buna ziua! Doresc sa cumpar un imobil de la un dezvoltator din Bucuresti. Cladirea este de 3 etaje, cu finalizare in august 2025. Ceea ce ma sperie este faptul ca pt plata in cash se cere avans de 95%. Inca nu am solicitat antecontractul, insa din ce am discutat cu agentul se pot stabili clauze in contract de comun acord care sa ma protejeze, insa ma intreb daca in caz de insolventa ma va preteja ceva ? banuiesc ca nimic si pierd banii. Din cate stiu eu va exista un proiect de lege care va limita avansul la dezvoltator la 10 % insa legea nu este inca aprobata. Cel putin eu nu am gasit nicaieri aceasta informatie. Agentul mi-a spus ca pot inregistra antecontractul in cartea funciara, desi nu este obligatoriu si dupa spusele lui sunt persoane care au refuzat pe motiv ca nu doreau sa plateasca o taxa in plus care de altfel este foarte mica, comparativ cu riscul la care se supune cumparatorul in caz contrar..Pareri va rog mult !