avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 868 soluții astăzi
Forum Activitate Mariusbl

Activitate Mariusbl

În momentul plecării din secția unde am muncit în perioada contractului inițial (reamintesc că am primit decizie de continuare a activității încă 3 luni tot perioadă determinată (post similar la altă secție), contractul inițial nu a fost finalizat. Cu o lună înainte de finalizarea contractului am fost mutat iar imediat în locul meu a fost adus alt asistent medical, cu contract pe perioadă nedeterminată, angajat anterior față de concursul la care am participat eu), de la altă secție. Nu a fost competent iar medicii l-au refuzat, acestuia i s-a oferit un alt post unde se presupune că face față. Mă simt discriminat deoarece nu există anunț privind posturile vacante, dar aflu de la colegi de la alte secții că au loc mutări de personal, probabil la înțelegere între medici și asistenții șefi. Există bază legală pentru astfel de decizii? Este posibil ca un contract să fie modificat unilateral? Care sunt drepturile mele în această situație? Cum pot să mă protejez împotriva acestor mutări, mai ales că am dorit să rămân în cadrul secției unde am lucrat inițial? Pe lângă asistenta pe care am înlocuit-o, care a revenit la muncă în timp ce eu încă eram în acea secție, a fost adus un alt asistent imediat ce am fost mutat.
Sunt asistent medical generalist angajat in urma unui concurs, cu contract pe perioadă determinată la un spital de stat. Înainte cu o lună față de terminarea contractului mi s-a înmânat o decizie de desfășurare a activității tot pe o perioadă determinată, de 3 luni în cadrul altei secții (compartiment). Este legala o astfel de decizie? Nu ar fi trebuit ca doar după terminarea contractului să mi se ofere un post similar pe unul dintre posturile disponibile la alte secții? Nu ar fi trebuit să beneficiez de informații (afișate și/sau comunicate de seful direct) privind posturile disponibile? Nu ar trebui ca după perioada determinată inițială să beneficiez de un contract pe perioada nedeterminată, atâta timp cât este nevoie de personal la mai multe secții?