Bună seara, tocmai aceasta este ideea: nu voi îndepărta niciun perete și nici nu voi carota sau face găuri dintr-o parte în alta a peretelui. Dimensiunea scobiturii va fi de maximum 5 cm în diagonală, iar adâncitura va fi de aproximativ 4-5 cm.
Încă o întrebare care mă nedumerește: cum de cei care montează centrale sau instalatorii sanitari au voie să facă găuri dintr-o parte în alta a peretelui pentru a trece țevile?
Am achiziționat recent un apartament într-un bloc construit în 1974. Rețeaua electrică veche (din aluminiu) este într-o stare avansată de degradare – firele sunt aproape arse și se dezintegrează foarte ușor. În plus, am descoperit că fostul proprietar a făcut conexiuni directe între firele de aluminiu și cele de cupru.
Din acest motiv, am decis să refac întreaga instalație electrică. Aș dori ca prizele să fie montate îngropat, ceea ce presupune realizarea unor șanțuri în pereți pentru cabluri și a unor adâncituri pentru doze. Menționez că o parte dintre pereți sunt din beton armat.
Întrebările mele sunt următoarele:
Am voie să fac aceste adâncituri și șanțuri în pereții de beton armat?
Ce se poate întâmpla dacă încep lucrările și unul dintre vecini mă reclamă?