avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Activitate alinmarinescu

Activitate alinmarinescu

Răspuns la discuția Partaj imobil din surse externe
Momentan nu s-a ajuns la partaj sau la negociere ( doar am fost sfătuit să consult un avocat pentru a ști exact ce se va întâmpla la divorț, asta daca nu reușim să salvăm căsnicia ) , cum avocatul nu m-a lămurit , m-am gândit să expun aici cazul ,in ideea in care cineva s-a mai confruntat cu această situație. Bun, din extrasele bancare reiese foarte clar că toată suma pentru imobil a fost primită de la părinții mei ( acest imobil a fost vândut , pe urma vândut pentru profit , cumpărat altul și tot așa până a rămas un imobil mai mare de împărțit ) ...neavând acte notariale pentru banii initiali, am spus că m-as mulțumi cu 75% din imobil și asta ar fi întrebarea mea , cam ce șanse as avea sa iau 75% din imobil în condițiile menționate. Mulțumesc pentru răspunsuri

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Depinde ce intelegeti prin „cam ce castig de cauza as avea” si ce stadiu are situatia. As intreba si despre negociere, daca nu aveti inca dosar in instanta.
Inteleg ca din extras se vede clar, noi nu stim aici ce se vede in extras. Nu stim ce alte discutii ati avut, probe... gasiti pana la urma cineva sa va ajute.
Nu stim restul contributiei de cat este, cum a fost facuta, in ce a constat... cat din pret e contributia parintilor, cum s-a achitat restul... muuuulte detalii conteaza si schimba situatia la un partaj.

alinmarinescu a scris:
Am fost sa consult un avocat dar din pacate nu prea m-a ajutat , nu a stiu sa-mi spuna cam ce castig de cauza as avea ,banuiesc ca trebuie sa nimeresc un avocat care s-a mai lovit de aceasta problema. Din extrasul de cont se vede foarte clar in ce scop au fost primiti banii ( am primit suma in 3 transe si am achitat la fel imobilul ) iar legat de intentie probabil ca vor fi audiati ca martori parintii...scopul meu este de a obtine 75% si nu 100%

Am fost sa consult un avocat dar din pacate nu prea m-a ajutat , nu a stiu sa-mi spuna cam ce castig de cauza as avea ,banuiesc ca trebuie sa nimeresc un avocat care s-a mai lovit de aceasta problema. Din extrasul de cont se vede foarte clar in ce scop au fost primiti banii ( am primit suma in 3 transe si am achitat la fel imobilul ) iar legat de intentie probabil ca vor fi audiati ca martori parintii...scopul meu este de a obtine 75% si nu 100%
M-ar fi ajutat un raspuns mai detaliat ....depinde in functie de ce anume ? Mersi
Sunt in pragul unui divort si am o nelamurire cu privire la un imobil dobandit in timpul casatoriei. Banii pentru acest imobil au fost primiti de la parintii mei ( mentionez ca banii au fost transferati prin banca si nu exista niciun act notarial pe ei ) .Intrebare mea este : pot obtine mai mult de 50% in instanta pentru acest imobil ? Mentionez si faptul ca au trecut 5 ani de la achizitionarea imobilului. Multumesc