avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 209 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj imobil din surse externe
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj imobil din surse externe

Sunt in pragul unui divort si am o nelamurire cu privire la un imobil dobandit in timpul casatoriei. Banii pentru acest imobil au fost primiti de la parintii mei ( mentionez ca banii au fost transferati prin banca si nu exista niciun act notarial pe ei ) .Intrebare mea este : pot obtine mai mult de 50% in instanta pentru acest imobil ? Mentionez si faptul ca au trecut 5 ani de la achizitionarea imobilului. Multumesc
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
teoretic, puteti, practic, ramane de vazut.
M-ar fi ajutat un raspuns mai detaliat ....depinde in functie de ce anume ? Mersi
acest răspuns util
in functie de cum o sa puteti proba ca intentia parintilor a fost de a va dona suma numai dvs, mai ales ca nu exista un contract de donatie si apoi cu acea suma ati achizitionat casa.
Ar fi util sa aveti avocat.
Am fost sa consult un avocat dar din pacate nu prea m-a ajutat , nu a stiu sa-mi spuna cam ce castig de cauza as avea ,banuiesc ca trebuie sa nimeresc un avocat care s-a mai lovit de aceasta problema. Din extrasul de cont se vede foarte clar in ce scop au fost primiti banii ( am primit suma in 3 transe si am achitat la fel imobilul ) iar legat de intentie probabil ca vor fi audiati ca martori parintii...scopul meu este de a obtine 75% si nu 100%
acest răspuns util
Niciun avocat serios nu va va garanta reușita ca nu are cum.
Poate va intelegeti cu sotul sa partajați amiabil la notar

Alte discuții în legătură

Cumpararea unui imobil de la parinti, schimb ulterior cu alt imobil, posibilitate anulare contract initial de vanzare-cumparare majestik majestik acum 2 ani am cumparat un imobil cu act vanzare cumparare de la parintii mei iar acum 1an am facut schimb cu alt imobil prin notariat cu contract de schimb iar ... (vezi toată discuția)
divort - contract de vanzare cumparare del26 del26 In 2004 ne-am casatorit si avem o fetita de 4 ani. Dorind a deshide o afacere proprie si avand nevoie de o proprietate, parintii mei au trecut casa pe numele ... (vezi toată discuția)
Banii de nunta partaj andreiionel andreiionel Am avut in anii de casnicie atat o nunta cat si botez. parintii mei au contribuit cu o suma de bani de fapt jumatate din suma. stiu ca ... (vezi toată discuția)