avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Partaj imobil din surse externe
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Partaj imobil din surse externe

Sunt in pragul unui divort si am o nelamurire cu privire la un imobil dobandit in timpul casatoriei. Banii pentru acest imobil au fost primiti de la parintii mei ( mentionez ca banii au fost transferati prin banca si nu exista niciun act notarial pe ei ) .Intrebare mea este : pot obtine mai mult de 50% in instanta pentru acest imobil ? Mentionez si faptul ca au trecut 5 ani de la achizitionarea imobilului. Multumesc
marturia parintilor nu este suficienta! cat despre avocat, nu il mai cautati pe ala care sa va spuna ce sanse aveti, ca daca il gasiti cu siguranta nu e unul tocmai serios
@cris0811 , orice avocat onest iti spune cam ce sanse ai , dar nici unul nu-ti garanteaza reusita . Personal , am avut de a face cu doi avocati - in procese diferite - fiecare spunandu-mi de la primul contact ce sanse sunt , ce implica un asemenea proces ( ce dovezi am nevoie , ce expertize vor trebui facute , cam ce cheltuieli implica ) . Ba unul dintre ei , care mi-a castigat fondul , mi-a spus ca nu are rost sa-mi ia banii pentru apel , ca e foarte probabil ca voi pierde , Curtea de Apel de care apartinem are o linie unitara in solutiile date pe aceasta problematica ( era o contestatie la decizia de pensie ) . Mi-a facut intampinarea si atat . Si intr-adevar am pierdut . Din motivarea data , am si inteles de ce am pierdut .
Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2025
CHKa, utilizator
Depinde ce intelegeti prin „cam ce castig de cauza as avea” si ce stadiu are situatia. As intreba si despre negociere, daca nu aveti inca dosar in instanta.
Inteleg ca din extras se vede clar, noi nu stim aici ce se vede in extras. Nu stim ce alte discutii ati avut, probe... gasiti pana la urma cineva sa va ajute.
Nu stim restul contributiei de cat este, cum a fost facuta, in ce a constat... cat din pret e contributia parintilor, cum s-a achitat restul... muuuulte detalii conteaza si schimba situatia la un partaj.

alinmarinescu a scris:
Am fost sa consult un avocat dar din pacate nu prea m-a ajutat , nu a stiu sa-mi spuna cam ce castig de cauza as avea ,banuiesc ca trebuie sa nimeresc un avocat care s-a mai lovit de aceasta problema. Din extrasul de cont se vede foarte clar in ce scop au fost primiti banii ( am primit suma in 3 transe si am achitat la fel imobilul ) iar legat de intentie probabil ca vor fi audiati ca martori parintii...scopul meu este de a obtine 75% si nu 100%

Ultima modificare: Luni, 27 Ianuarie 2025
Cabinet de avocat Liliana Grădinaru, Avocat
Momentan nu s-a ajuns la partaj sau la negociere ( doar am fost sfătuit să consult un avocat pentru a ști exact ce se va întâmpla la divorț, asta daca nu reușim să salvăm căsnicia ) , cum avocatul nu m-a lămurit , m-am gândit să expun aici cazul ,in ideea in care cineva s-a mai confruntat cu această situație. Bun, din extrasele bancare reiese foarte clar că toată suma pentru imobil a fost primită de la părinții mei ( acest imobil a fost vândut , pe urma vândut pentru profit , cumpărat altul și tot așa până a rămas un imobil mai mare de împărțit ) ...neavând acte notariale pentru banii initiali, am spus că m-as mulțumi cu 75% din imobil și asta ar fi întrebarea mea , cam ce șanse as avea sa iau 75% din imobil în condițiile menționate. Mulțumesc pentru răspunsuri

Cabinet de avocat Liliana Grădinaru a scris:

Depinde ce intelegeti prin „cam ce castig de cauza as avea” si ce stadiu are situatia. As intreba si despre negociere, daca nu aveti inca dosar in instanta.
Inteleg ca din extras se vede clar, noi nu stim aici ce se vede in extras. Nu stim ce alte discutii ati avut, probe... gasiti pana la urma cineva sa va ajute.
Nu stim restul contributiei de cat este, cum a fost facuta, in ce a constat... cat din pret e contributia parintilor, cum s-a achitat restul... muuuulte detalii conteaza si schimba situatia la un partaj.

alinmarinescu a scris:
Am fost sa consult un avocat dar din pacate nu prea m-a ajutat , nu a stiu sa-mi spuna cam ce castig de cauza as avea ,banuiesc ca trebuie sa nimeresc un avocat care s-a mai lovit de aceasta problema. Din extrasul de cont se vede foarte clar in ce scop au fost primiti banii ( am primit suma in 3 transe si am achitat la fel imobilul ) iar legat de intentie probabil ca vor fi audiati ca martori parintii...scopul meu este de a obtine 75% si nu 100%

Imi repetati aceleasi informatii financiare initiale despre care eu spun ca nu sunt suficiente.
Imi pare rau, trebuie facute caalcule, vazut extras, uneori trebuie sa stii ce vrea cealalta parte... Nu pentru ca nu vrem, nu sunt date sa facem o apreciere. Si oricum nu puteti lua o decizie in functie de ce spune cineva pe net, trebuie sa discutati cu cineva profesionist, sa va faca o idee, ca de promis, nu va poate caalcula nimeni sanse ori promite.
Vreti 75%, am inteles, noi nu stim contributiile...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cumpararea unui imobil de la parinti, schimb ulterior cu alt imobil, posibilitate anulare contract initial de vanzare-cumparare majestik majestik acum 2 ani am cumparat un imobil cu act vanzare cumparare de la parintii mei iar acum 1an am facut schimb cu alt imobil prin notariat cu contract de schimb iar ... (vezi toată discuția)
divort - contract de vanzare cumparare del26 del26 In 2004 ne-am casatorit si avem o fetita de 4 ani. Dorind a deshide o afacere proprie si avand nevoie de o proprietate, parintii mei au trecut casa pe numele ... (vezi toată discuția)
Banii de nunta partaj andreiionel andreiionel Am avut in anii de casnicie atat o nunta cat si botez. parintii mei au contribuit cu o suma de bani de fapt jumatate din suma. stiu ca ... (vezi toată discuția)