avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 850 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Banii de nunta Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Banii de nunta Partaj

Am avut in anii de casnicie atat o nunta cat si botez.

parintii mei au contribuit cu o suma de bani de fapt jumatate din suma.

stiu ca nu am inscrisuri la cat sa strans de pe masa dar o declaratie a parintilor in care sa specifice cu cat au ajutat , ori a nasului care a dat o suma de bani considerabila poate fii luata in considerare?

Banii sunt pe numele sotiei intr-un cont bancar.

Poate un avocat sa ceara un extras de cont la aceea banca cu situatia financiara a sotiei iar asta sa fie folosita la proces?
Avocatul poate sa ceara extrasul de cont, dar nu cred ca banca va admite cererea avocatului decat dupa ce initiati procedurile de divort.

De regula bancile fac acest lucru numai la solicitarea instantei.
adica la procesul de partaj avocatul meu poate cere acel extras de cont.
Dv., avocatul, depinde cu doriti sa procedati; in cadrul partajului se pot obtine astfel de informatii.
Ca sumele sunt din daruri d ela botez/nunta, se poate dovedi cu martori, cu prezumtii, extras de cont. Nu puteti dovedi cu aceste mijloace de proba si care sunt sumele exacte.
Nu conteaza cine cat a dat decat in situatii specifice si noi nu stim detalii despre situatia dv. Banii ar trebui sa se imparta la jumatate.
martori pot fi ai mei sa spuna cu cat au contribuit la nunta?
Luati in calcul varianta partajului prin mediere, procedura ieftina si rapida pentru care nu aveti nevoie nici de inscrisuri, nici de martori, ci doar de prezenta ambelor parti.
Mediatorul va va asista in negocierea solutiilor, iar acordul de mediere incheiat poate fi autentificat la notar sau incuviintat de instanta si devine titlu executoriu.

Alte discuții în legătură

Partaj bani andreiionel andreiionel Daca stiu banca unde sotia mea a depus bani in timpul casniciei pe numele ei , un avocat se poate adresa acelei banci sa scoata extrasul de ... (vezi toată discuția)
Contributie bani de nunta andreiionel andreiionel Parintii mei au contribuit la nunta cu suma de 1500 euro. la partaj daca tata va face marturie in acest sens se va lua in considerare? ... (vezi toată discuția)
Soțul meu a cumpărat înainte de căsătorie o casă cu bani dintr-un împrumut, achitat ulterior cu banii de la nuntă. acum suntem în divorț, ce șanse am la jumătate din casă și din bunuri? emiliano zapata emiliano zapata Bună... înainte de a mă căsători,soțul meu a luat bani împrumut,cu acordul meu și a cumpărat viitoarea noastră casă,trecând-o pe numele lui. După ... (vezi toată discuția)