avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1918 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Banii de nunta Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Banii de nunta Partaj

Am avut in anii de casnicie atat o nunta cat si botez.

parintii mei au contribuit cu o suma de bani de fapt jumatate din suma.

stiu ca nu am inscrisuri la cat sa strans de pe masa dar o declaratie a parintilor in care sa specifice cu cat au ajutat , ori a nasului care a dat o suma de bani considerabila poate fii luata in considerare?

Banii sunt pe numele sotiei intr-un cont bancar.

Poate un avocat sa ceara un extras de cont la aceea banca cu situatia financiara a sotiei iar asta sa fie folosita la proces?
daca la partaj nu ne intelegem cine sa plateasca jumatate din masina...o poate scoate la vanzare judecatoria? si apoi sa se imparta banii? Fosta a ramas de la nunta si botez cu peste 500 mil vechi dar cica nu are bani sa plateasca ea sulta pt masina. Eu chiar nu am nimic.
Daca niciuna din parti nu o vrea, instanta va dispune sa se vanda daca cereti sau va da un timp s-o vindeti dvs ( partile) si sa impartiti banii.
Daca nu va intelegeti s-o vindeti si se va vinde la licitatie, o sa luati mai nimic pe ea.

am propus sa o scoata la vanzare si sa impartim banii...eu urmeaza sa primesc taxa de mediu inapoi. am divortat pe 6 mai iar actele de returnare a taxei nu le-am depus. ar trebui sa impart si aceea suma cu fosta sotie/ desii sunt divortat cand primesc banii.
Am sa incerc si partajul pe banii de nunta. ai mei au contribuit cu jumatate din suma si il pot chema martor pe tatal meu. am si o inregistrare audio unde recunoaste cu cat au contribuit la nunta.

Judecatoria poate cere si extras de cont de la doua banci unde are carduri sa pot dovedii ca a depus acolo ceva bani din darul de nunta?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj bani andreiionel andreiionel Daca stiu banca unde sotia mea a depus bani in timpul casniciei pe numele ei , un avocat se poate adresa acelei banci sa scoata extrasul de ... (vezi toată discuția)
Contributie bani de nunta andreiionel andreiionel Parintii mei au contribuit la nunta cu suma de 1500 euro. la partaj daca tata va face marturie in acest sens se va lua in considerare? ... (vezi toată discuția)
Soțul meu a cumpărat înainte de căsătorie o casă cu bani dintr-un împrumut, achitat ulterior cu banii de la nuntă. acum suntem în divorț, ce șanse am la jumătate din casă și din bunuri? emiliano zapata emiliano zapata Bună... înainte de a mă căsători,soțul meu a luat bani împrumut,cu acordul meu și a cumpărat viitoarea noastră casă,trecând-o pe numele lui. După ... (vezi toată discuția)