avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Banii de nunta Partaj
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Banii de nunta Partaj

Am avut in anii de casnicie atat o nunta cat si botez.

parintii mei au contribuit cu o suma de bani de fapt jumatate din suma.

stiu ca nu am inscrisuri la cat sa strans de pe masa dar o declaratie a parintilor in care sa specifice cu cat au ajutat , ori a nasului care a dat o suma de bani considerabila poate fii luata in considerare?

Banii sunt pe numele sotiei intr-un cont bancar.

Poate un avocat sa ceara un extras de cont la aceea banca cu situatia financiara a sotiei iar asta sa fie folosita la proces?
E o idee mai buna asta cu medierea.
Cat despre dovezi, vorbiti cu un avocat, e dificil sa va explic in ce caz sumele de bani se dovedesc cu martori si in ce caz nu.
Poate totusi va intelegeti, ar fi mai bine.
interesant ca la 3 luni distanta am cumparat masina cu 230 milioane din banii de nunta. se pot impartii acesti bani la partaj? masina este luata din banii de nunta chiar daca pretul ei acum este 1500- euro.
Nu impartiti banii la partaj, banii nu mai sunt.. i-ati dat pe masina, ce partajati acum e masina.
Veti imparti doar banii care mai sunt in cont.
Ultima modificare: Marți, 3 Iunie 2014
gi-jane2, moderator
masina acum costa 1500 euro in 2014 dar fosta imi cere jumatate din 5000 euro cat am dat pe ea in 2010!!! cine este prost sa faca asa.
la partaj vreau sa hotasarsca justita ce si cum. nu intelege ca eu nu am bani sa ii dau..masina este pe numele meu..si ma ameninta ca nu mai vad copilul
partajul nu are legatura cu copilul, iar masina se evalueaza si conteaza cat valoreaza azi. Daca v-ati fi despartit in fapt de mai multa vreme si ati fi folosit singur masina, ar fi putut cere la valoarea masinii din momentul in care a ramas fara masina.

Alte discuții în legătură

Partaj bani andreiionel andreiionel Daca stiu banca unde sotia mea a depus bani in timpul casniciei pe numele ei , un avocat se poate adresa acelei banci sa scoata extrasul de ... (vezi toată discuția)
Contributie bani de nunta andreiionel andreiionel Parintii mei au contribuit la nunta cu suma de 1500 euro. la partaj daca tata va face marturie in acest sens se va lua in considerare? ... (vezi toată discuția)
Soțul meu a cumpărat înainte de căsătorie o casă cu bani dintr-un împrumut, achitat ulterior cu banii de la nuntă. acum suntem în divorț, ce șanse am la jumătate din casă și din bunuri? emiliano zapata emiliano zapata Bună... înainte de a mă căsători,soțul meu a luat bani împrumut,cu acordul meu și a cumpărat viitoarea noastră casă,trecând-o pe numele lui. După ... (vezi toată discuția)