avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 858 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Contributie bani de nunta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Contributie bani de nunta

Parintii mei au contribuit la nunta cu suma de 1500 euro.

la partaj daca tata va face marturie in acest sens se va lua in considerare?

fostei sotii oricum ii ramn banii de nunta si de la botez dar au contribuit si ai mei cu o suma la nunta.

Astept raspuns , multumesc si Sarbatori Fericite.
Cel mai recent răspuns: thad92 , utilizator 11:54, 22 Decembrie 2013
Probarea se poate face cu martori si/sau inscrisuri. Daca aveti si o hartie in sensul declarat de dvs si tatal dvs. este si mai bine. Daca nu aveti, este cuvantul tatalui contra cuvantului familiei fetei (miresii).
este vorba de onoare aici. ea nu mai recunoaste nimic ..ii ramn aproape 800 mil vechi si se zgarceste la suma asta. sper ca se va lua in considerare declaratia tatalui meu.
Pai e si normal...dc ar avea asa ceva?:)
Ce ar fi daca ati contacta un avocat sa impartiti suma aia? Darurile de nunta, in principiu, se considera donatii pentru ambii soti. Avem o exceptie, consacrata in practica judiciara, conform careia darurile de nunta cu o valoare mare in raport cu veniturile parintilor unuia din soti sunt cosiderate a fi oferite doar copilului lor. Este o prezumtie relativa, care poate fi rasturnata. Puteti dovedi ca a existat intentia gratificarii ambilor soti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Banii de nunta partaj andreiionel andreiionel Am avut in anii de casnicie atat o nunta cat si botez. parintii mei au contribuit cu o suma de bani de fapt jumatate din suma. stiu ca ... (vezi toată discuția)
Buna seara ion_srv ion_srv am o intrebare .....conteaza la partaj citi bani or pus parinti ....sau totul se imparte in mod egal ..si daca plicurile pot fi folosite ca dovada (vezi toată discuția)
Partaj daruri de nunta ContSters154172 ContSters154172 Pe scurt. Sunt in divort. La nunta, acum 1 an, parintii si sora mea au pus impreuna 38000 lei. Parintii sotului, 0. La nunta au ramas din banii stransi 80000 ... (vezi toată discuția)