avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 560 soluții astăzi
Forum Activitate Iulian..

Activitate Iulian..

Va multumesc de raspuns!

Angajatorul este in imposibilitate de plata, luna aceasta am primit doar un avans, echivalentul a apoximativ 1/4 din salariu, si angajamentele de plata prin contractul colectiv de munca si cele asumate pe canale electronice nu au fost respectate in mod constant.

Restantele la data de astazi depasesc 2 salarii deja si sunt in crestere, plus anumite beneficii, tichete de masa...
Intrebarea mea de buna credinta era: imi pot da demisia legal si inregistra astazi cu plecare peste 3 saptamani de exemplu(sub termenul de 45 zile lucratoare de preaviz) sau sa stau pana in ziua agreata verbal si imi dau demisia "la zi", daca datele problemei nu se schimba.
Seful direct a inteles pozitia mea, administratorul probabil nu va intelege sau agrea, pentru a ma feri de alte probleme este fezabila abordarea mea?
Financiar ma afecteaza mult intarzierea platilor si lipsa increderii ca situatia se va remedia.

Ma repet, singurul lucru pentru doresc un preaviz redus(in loc de demisie la zi) este pentru a ajuta colegii care rama, pentru a preda situatiile in conditii bune.
Bineinteles daca se schimba datele problemei si ajungem cu plata salarilor la zi se schimba datele problemei, dar acest lucru nu se va intampla.

O sa verific daca este cazul pot sa sesizez situatia si la ITM, si in ultima instanta judiciar, dar nu asa imi doresc sa inchei colaborarea. Mentionez ca nu sunt singurul in aceasta situatie.
Buna ziua

Am urmatorul caz, va rog sa ma ajutati:
- Lucrez la o companie intrata recent in insolventa (2 luni)
- S-a facut acum o luna reorganizare in companie (disponibilizari colective)
- Am ramas in companie in speranta ca lucrurile se vor redresa
- Am o pozitie de management (preaviz 45 zile)
- Angajatorul este cu peste 2 salarii in urma fata de contractul colectiv de munca si promisiunile trimise pe email in companie de plata a salariilor restante nu s-au respectat, si nu avem un orizont clar cand vor fi platite
- La fel tichetele de masa nu s-au platit si nici anumite beneficii din urma conform Contractului Colectiv de Munca
- Mi-am gasit un job in alta parte, in mod normal pot depune Demisie la zi
- Vreau sa ajut colegii care raman si sa las lucrurile cat mai in ordine dar nu vreau sa-mi periclitez noul job, mai ales in conditiile in care nu stim cand/daca mai luam bani si personal nu pot sustine financiar sa stau intr-o companie care nu ma plateste
- Doresc o plecare cat mai linistita din companie avand in vedere ca am lucrat o perioada aici
- Pot face o Demisie "la zi" dar cu termen sub 1 luna, in temeiul art. 81 alin. 8 din Codul Muncii - Nerespectarea obligatiilor asumate in Contractul individual/Colectiv de Munca?

Am avut o discutie prealabila cu superiorul, insa probabil nu voi primi suport si din partea conducerii companiei. Va rog sa ma sfatuiti calea cea mai buna, legala pentru Demisia cu preaviz redus din companie.

Multumesc anticipat