avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 965 soluții astăzi
Forum Activitate condominii

Activitate condominii

Buna ziua!Programul meu de munca zilnic este in ture,respectiv 07:00-15:30 prima tura si 12:30-21:00 tura 2,prin rotatie saptamanala. Intrebarea este, daca s-au stabilit inventare "pe ultima suta de metrii" urmand sa imi schimbe programul de munca cu tura de noapte de 8 ore,dar de noapte,trebuie ca angajatorul sa plateasca diferit acest program de noapte?Va rog si art.de lege care reglementeaza acest ascpect.Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Zile libere legale
Multumesc pentru raspuns si,am sa va rog sa-mi spuneti si art.prin care este reglementat aceasta obligativitate.Banuiesc ca,indiferent de sector,public sau privat,acest drept nu poate fi ingradit printr-o reglementare in contractul colectiv de munca sau prin regulamentul de ordine interioara ?

Cornel Vasile a scris:

i se mai dau inca 4 zile libere

Buna ziua!Doresc sa ma ajutati cu raspuns avand urmatorul caz;
- Luna Ianuarie 2025 are 13 zile libere legale (1,2,6,7,24 plus Sambata-Duminica)?
- angajatul are in program 13 zile libere legale,dar activitatea prestata i-l obliga sa fie prezent la munca in datele 2,6,7,24 ,iar zilele de Sambata si Duminica i se dau ca libere in cursul saptamanii.
Intrebarea este, daca angajatul are 13 libere in program,dar a lucrat in zilele de 2,6,7,24( zile legale declarate libere) ,iar alt angajat nu a lucrat in acele zile dar are tot 13 libere practic,angajatului care a lucrat i se mai dau inca 4 zile libere sau ramane tot cu 13 zile libere ca cel care nu a lucrat?