Bună ziua.
Am și eu o nelămurire în legătură cu o faptă infracțională făcută de iubitul meu.
Pentru început vreau să spun că a avut o condamnare de 4 ani de închisoare cu executare din care a fost închis 3 ani și jumătate, rămânându-i o coadă de 6 luni. Această condamnare a fost pentru trafic de droguri.
Pe data de 8 decembrie 2024, a fost prins într un magazin comercial din mall ca a furat două geci în valoare de 1000 lei. Pentru aceasta fapta a primit 24 de ore de arest preventiv , apoi a fost lăsat în libertate.
Pe 2 ianuarie 2025 a fost prins intr un alt magazin comercial ca a furat un trening în valoare de 1200 lei. Pentru această faptă a primit 24 de ore de arest preventiv și 60 de zile de control judiciar.
De atunci au trecut 3 săptămâni . Aseară i am căutat numele în portal și am văzut ca i s au înregistrat cele 2 dosare de furt în care magazinele sunt parte vătămată iar el inculpat și încă un dosar în care scrie obiect : verificare măsuri preventive (art. 207 ncpp) iar mâine trebuie să se prezinte la ședința .
Voiam să vă întreb : poate primi pedeapsa cu închisoarea , în condițiile în care magazinele și au primit înapoi hainele și nu au vrut ca el să le plătească ?