Bună ziua.
Am și eu o nelămurire în legătură cu o faptă infracțională făcută de iubitul meu.
Pentru început vreau să spun că a avut o condamnare de 4 ani de închisoare cu executare din care a fost închis 3 ani și jumătate, rămânându-i o coadă de 6 luni. Această condamnare a fost pentru trafic de droguri.
Pe data de 8 decembrie 2024, a fost prins într un magazin comercial din mall ca a furat două geci în valoare de 1000 lei. Pentru aceasta fapta a primit 24 de ore de arest preventiv , apoi a fost lăsat în libertate.
Pe 2 ianuarie 2025 a fost prins intr un alt magazin comercial ca a furat un trening în valoare de 1200 lei. Pentru această faptă a primit 24 de ore de arest preventiv și 60 de zile de control judiciar.
De atunci au trecut 3 săptămâni . Aseară i am căutat numele în portal și am văzut ca i s au înregistrat cele 2 dosare de furt în care magazinele sunt parte vătămată iar el inculpat și încă un dosar în care scrie obiect : verificare măsuri preventive (art. 207 ncpp) iar mâine trebuie să se prezinte la ședința .
Voiam să vă întreb : poate primi pedeapsa cu închisoarea , în condițiile în care magazinele și au primit înapoi hainele și nu au vrut ca el să le plătească ?
Este prematur sa ne pronuntam noi acum aici. Probabil ca dansul este recidivist. Fara date concrete, nu stim daca a intervenit reabilitarea. Insa daca lecturam fara graba dispozitiile de la suspendarea pedepsei sub supraveghere observam asa:
„Instanța poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere dacă sunt întrunite următoarele condiții:
a) pedeapsa aplicată, inclusiv în caz de concurs de infracțiuni, este închisoarea de cel mult 3 ani; b) infractorul nu a mai fost condamnat anterior la pedeapsa închisorii mai mare de un an, cu excepția cazurilor prevăzute în art. 42 sau pentru care a intervenit reabilitarea ori s-a împlinit termenul de reabilitare;
c) infractorul și-a manifestat acordul de a presta o muncă neremunerată în folosul comunității;
d) în raport de persoana infractorului, de conduita avută anterior săvârșirii infracțiunii, de eforturile depuse de acesta pentru înlăturarea sau diminuarea consecințelor infracțiunii, precum și de posibilitățile sale de îndreptare, instanța apreciază că aplicarea pedepsei este suficientă și, chiar fără executarea acesteia, condamnatul nu va mai comite alte infracțiuni, însă este necesară supravegherea conduitei sale pentru o perioadă determinată.”
Cititi si dvs textul de mai sus si apreciati daca dansul se incadreaza in textul de lege.
Permis
TeoAdam02
Am mutat o masina 5 metri in stare de ebrietate si fara permis de conducere si am fost prins de politie si ma dus la sanga si in alcootest 1.30 (vezi toată discuția)