avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Activitate thierry36

Activitate thierry36

"fosta prietena va va vinde partea ei din imobil" Pai inainte de a contracta creditul, ea practic nu are nicio parte din imobil, ca avem doar ante-contract, care e o promisiune de cumparare. Dezvoltatorul 100% nu ne da nimic inapoi.

Ar mai fi o "idee" la care m-am gandit. Sa cumpere prietena apartamentul (sa contracteze ea creditul, actul de vanzare - cumparare sa fie intre ea si dezvoltator), apoi sa mi-l vanda mie si sa inchida creditul. Dar asta ar insemna sa pierdem ceva bani cu taxe notariale/impozite si dobanzi.
Buna ziua,
Am un antecontract incheiat pentru cumpararea unui imobil impreuna cu prietena mea, fiecare cu cota parte de 1/2. Avansul a fost de 60k euro, fiecare am dat jumatate. Intre timp, ne-am despartit si as vrea sa ii cumpar partea in momentul in care imobilul va fi gata pentru vanzare, sa fac eu creditul pentru restul sumei si sa raman unic proprietar. Intrebarea mea e daca/cum se poate include partea ei de avans in credit la incheierea contractului de vanzare-cumparare? Nu am posibilitatea sa ii dau 30k euro fara a fi inclusi in credit.