avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 801 soluții astăzi
Forum Activitate Doctor D

Activitate Doctor D

Buna seara! Am cumparat cu legea 236/2006 un spatiu/cladire la sat in care functionam ca si medic de famile la momentul cumpararii.In anul 2009 am pleacat din tara ,spatiul a fost inchiriat vreun an apoi a ramas nelocuit pana astazi .deci mai mult de 15 ani.Acum doresc sa vand cladirea dar la conditii de instrainare este trecuta primaria .Initial am platit in rate si era normal dar spatiul a fost achitat integral insa cartea funciara nu a vrut sa mi scoata primaria din CF motivand legea 236/2006 cu care am cumparat.adevarat ca legea presupunea ca primaria are drept de rascumparare daca doresc sa vand dar din ce inteleg eu legea din 2008 nu mai aminteste nimic de primarie pentru rascumparare doar de dreptul de preemptiune al coproprietarilor sau proprietarilor vecini pe care eu nu ii am trecuti in CF .Care din cele doua legi se aplica acum ? are dreptul de rascumparare primaria?Si cu ce pret pot vinde pentru ca legea 236/2006 spune ceva iar legea din 2008 nu mai stabileste nici o norma de pret la vanzare .Multumesc mult pentru un eventual raspuns.