Bună seara!In octombrie 2020,fratele meu s-a urcat la volan băut,,a fost oprit de poliție și s-a luat la ceartă cu aceștia.(realizând ca va rămâne fără permis,divorțat recent,cu doi copii minori,având funcția de șofer)Afost condamnat ptr ultraj si conducere sub influența băuturilor alcoolice.,la 3 ani și 3 luni,cu suspendare.A făcut atunci o lună de arest la poliție și aproape o lună in penitenciar,până s-a dat sentința..După ce au trecut cei trei ani și trei luni,fără alte incidente,a primit raportul acela,probațiunea,cum ca totul a fost OK,a intentat proces ptr obținerea permisului deoarece nu știa nimic de acesta.Dna avocat era ferm convinsă ca va obține suspendare din nou ,dar și carnetul.Spre surpriza tuturor a primit pedeapsa maximă,de 2 ani și 2 luni cu executare.Ptr recurs am luat un alt avocat,,care a susținut ca este o mare aberație si ca nu are cum să îl condamne din nou.Diar ca,la proces dansul a mers complet nepregătit,dosarul a fost incomplet,nu a avut probațiunea,chitanțele ca am plătit toate amenzile și cheltuielile de judecată,raportul făcut de dumnealui,.Procurorul l-a considerat pe fratele meu,un infractor,pedeapsa a rămas aceeași.Domnul avocat a depus și restul actelor la dosar,dar ,la câteva zile bune după proces.Acum spune ca în continuare crede ca i s-a făcut o ilegalitate,dar,ca nu mai poate face nimic.Va rog ,dacă se poate sa îmi dați un sfat sincer,îl mai putem ajuta cu ceva?
Bună ziua!Cat de important este să ai toate actele la dosar,în momentul procesului,respectiv dovada plății amenzilor,rechizitoriu și raportul care dovedește terminarea perioadei de urmărire penală cu suspendare(în favoarea inculpatului)?Credeti ca ar influenta părerea comisiei de judecată?