avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 829 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Bună seara!In octombrie 2020,fratele meu s-a urcat la ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Bună seara!In octombrie 2020,fratele meu s-a urcat la volan ...

Bună seara!In octombrie 2020,fratele meu s-a urcat la volan băut,,a fost oprit de poliție și s-a luat la ceartă cu aceștia.(realizând ca va rămâne fără permis,divorțat recent,cu doi copii minori,având funcția de șofer)Afost condamnat ptr ultraj si conducere sub influența băuturilor alcoolice.,la 3 ani și 3 luni,cu suspendare.A făcut atunci o lună de arest la poliție și aproape o lună in penitenciar,până s-a dat sentința..După ce au trecut cei trei ani și trei luni,fără alte incidente,a primit raportul acela,probațiunea,cum ca totul a fost OK,a intentat proces ptr obținerea permisului deoarece nu știa nimic de acesta.Dna avocat era ferm convinsă ca va obține suspendare din nou ,dar și carnetul.Spre surpriza tuturor a primit pedeapsa maximă,de 2 ani și 2 luni cu executare.Ptr recurs am luat un alt avocat,,care a susținut ca este o mare aberație si ca nu are cum să îl condamne din nou.Diar ca,la proces dansul a mers complet nepregătit,dosarul a fost incomplet,nu a avut probațiunea,chitanțele ca am plătit toate amenzile și cheltuielile de judecată,raportul făcut de dumnealui,.Procurorul l-a considerat pe fratele meu,un infractor,pedeapsa a rămas aceeași.Domnul avocat a depus și restul actelor la dosar,dar ,la câteva zile bune după proces.Acum spune ca în continuare crede ca i s-a făcut o ilegalitate,dar,ca nu mai poate face nimic.Va rog ,dacă se poate sa îmi dați un sfat sincer,îl mai putem ajuta cu ceva?
Cel mai recent răspuns: adrian@13 , utilizator 05:29, 7 Februarie 2025
Bună dimineața! Ceva lipsește din povestea dumneavoastră ori nu cunoașteți toate detaliile. În primul rând cred ca pedeapsa de 2 ani și doua luni este pentru alta faptă sau este dată în apelul de la prima faptă. Mergeți cu toate documentele la alt avocat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Arestat pentru ultraj contra bunelor moravuri frusin frusin as dori si eu sa aflu o parere,fratele meu e arestat de 3 luni ptr. ultraj contra bunelor moravuri a avut si infractiunile de vatamare si distrugere care au ... (vezi toată discuția)
Va rog daca puteti sa ma ajutati.. silvia_25 silvia_25 Buna ziua si la multi ani..am o problema..am un prieten..care in sperioada Craciunului s-a urcat la volan..baut..si l-au oprit politistii..a mers cu ei la ... (vezi toată discuția)
Refuz recoltare probe biologice streetwis3 streetwis3 Buna ziua. Am si eu o nedumerire si nu mai stiu la cine sa apelez. Sa va povestesc ce s-a intamplat. In ianuarie am fost cu un prieten la o discoteca si am ... (vezi toată discuția)