Buna ziua si la multi ani..am o problema..am un prieten..care in sperioada Craciunului s-a urcat la volan..baut..si l-au oprit politistii..a mers cu ei la spital pentru a i se recolta probe de sange..si i a dat o foaie prin care nu avea voie sa mai circule pe strazi..la o saptamana dupa..el netinand cont de avertizarile politiei..s a urcat iarasi la volan..avand permisu retinut.Politia desigur l-a oprit.i a cerut actele la control..dupa care i a cerut sa ii insoteasca la sectie..unde i a facut un proces verbal..ideea e in felul urmator..care sunt urmarile cele mai grave..avand in vedere faptul ca atunci cand s a urcat la volan..avea in sange o valoare mai mare de 0.8 alcool..ce se poate face..ar putea angaja un avocat..va rog ajutati-ma sa elucidez acest caz..:(:((
E necesasr sa va angajati avocat, petnru a putea urmari cursul dosarului. Din pacate, va fi trimis in instanta si prietenul dvs. va fi condamnat, va pierde permisul de conducere, dar il va putea obtine mai tarziu. E important de vazut dosarul penal, de aceea e bun un avocat, sa va apere in cunostinta de cauza.:)
Fapta de a conduce un autoturism de catre o persoana care are permisul suspendat sau retinut se incadreaza la dispozitiile art.78 al.2 sin O.G.nr195/2002 si este sanctionabila cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
Cred ca cel mai bine pentru persoana in cauza ar fi sa isi angajeze un avocat care sa ii sustina cauza si sa contribuie la reducerea la minim a pedepsei.
Avand in vedere si prima abatere,cred eu ca pedeapsa poate fi cu suspendarea executarii
si mai am o intrebare..la cele doua fapte..o sa i se faca dosar penal..pentru ambele..sau intr-un fel sau altul o sa se cumuleze..sau anexeze cele doua..?
In cazul in care primeste o pedeapsa cu suspendare..am inteles ca procesul dureaza mult..cum permisul o sa ii fie anulat..dupa cat timp va putea da din nou de permis ?
Multumesc anticipat !