avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 705 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... va rog daca puteti sa ma ajutati..
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

va rog daca puteti sa ma ajutati..

Buna ziua si la multi ani..am o problema..am un prieten..care in sperioada Craciunului s-a urcat la volan..baut..si l-au oprit politistii..a mers cu ei la spital pentru a i se recolta probe de sange..si i a dat o foaie prin care nu avea voie sa mai circule pe strazi..la o saptamana dupa..el netinand cont de avertizarile politiei..s a urcat iarasi la volan..avand permisu retinut.Politia desigur l-a oprit.i a cerut actele la control..dupa care i a cerut sa ii insoteasca la sectie..unde i a facut un proces verbal..ideea e in felul urmator..care sunt urmarile cele mai grave..avand in vedere faptul ca atunci cand s a urcat la volan..avea in sange o valoare mai mare de 0.8 alcool..ce se poate face..ar putea angaja un avocat..va rog ajutati-ma sa elucidez acest caz..:(:((
Cel mai recent răspuns: silvia_25 , utilizator 12:58, 9 Ianuarie 2010
E necesasr sa va angajati avocat, petnru a putea urmari cursul dosarului. Din pacate, va fi trimis in instanta si prietenul dvs. va fi condamnat, va pierde permisul de conducere, dar il va putea obtine mai tarziu. E important de vazut dosarul penal, de aceea e bun un avocat, sa va apere in cunostinta de cauza.:)
condamnat insemnand se va duce la inchisoare ?
Fapta de a conduce un autoturism de catre o persoana care are permisul suspendat sau retinut se incadreaza la dispozitiile art.78 al.2 sin O.G.nr195/2002 si este sanctionabila cu inchisoarea de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda.
Cred ca cel mai bine pentru persoana in cauza ar fi sa isi angajeze un avocat care sa ii sustina cauza si sa contribuie la reducerea la minim a pedepsei.
Avand in vedere si prima abatere,cred eu ca pedeapsa poate fi cu suspendarea executarii
si mai am o intrebare..la cele doua fapte..o sa i se faca dosar penal..pentru ambele..sau intr-un fel sau altul o sa se cumuleze..sau anexeze cele doua..?
In cazul in care primeste o pedeapsa cu suspendare..am inteles ca procesul dureaza mult..cum permisul o sa ii fie anulat..dupa cat timp va putea da din nou de permis ?
Multumesc anticipat !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am si eu o intrebare! conducere fara permis, ce mi s epoate intampla? cristian_iuli cristian_iuli Am fost prins de 3 ori in 7 zile fara permis la volanul masinii unui prieten cu acordul lui,el avand permisu´l suspendat...Am fost o data in tribunal si mi-a ... (vezi toată discuția)
Condus fara permis helene alexia helene alexia prietenul meu are permisul suspendat din 2016 pentru un accidend din care rezulta castig de cauza el dar pana sa ii dea permisul inapoi sa urcat la volai beat ... (vezi toată discuția)
Dosar penal la prima abatere pentru alcolemie Valentina Livia Valentina Livia Bună ziua, va rog frumos dacă mă puteți ajuta, soțul meu a plecat cu mașina băut (doar bere dar cantitate mai mare) a fost oprit de organul poliției ... (vezi toată discuția)