avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 895 soluții astăzi
Forum Activitate zsmmm

Activitate zsmmm

Bună ziua! M-am lovit de unele limitări teoretice și m-am gândit că probabil dumneavoastră știți răspunsul.

Am o idee pe care aș dori să o încerc cu firme, însă momentan nu am o firmă, deci nu sunt plătitor de TVA. Având în vedere legislația din România, ar putea fi o problemă în orice fel dacă încep să fac marketing, dar fără a solicita bani pentru serviciile oferite, doar oferind un perioadă de probă nedeterminată, fără a cere date de plată? Și, eventual, dacă voi vedea un număr suficient de mare de interesați, voi deschide o firmă? Aș putea să primesc o amendă dacă nu am activitate economică, adică nu cer bani pentru servicii?

Să luăm un exemplu concret: să presupunem că fac un site web cu un serviciu care oferă notificări rapide prin SMS sau email despre schimbările legislative, explicându-le pe scurt și într-un mod ușor de înțeles. Voi folosi Google pentru a căuta firme, proprietari de firme și numerele lor de telefon, apoi voi verifica pe site-ul Ministerului Finanțelor dacă numerele respective sunt legate de firme. Voi aduna, de exemplu, 1000 de numere de telefon asociate înregistrărilor firmelor și le voi trimite un SMS „rece” pentru a le informa despre serviciul meu, de exemplu, un mesaj de genul: " IMPORTANT: Modificare legislativă? ????

Nu riscați sancțiuni! Dacă doriți să fiți informat rapid și clar despre schimbările legale, citiți mai multe aici: [link].

Dacă acest mesaj nu este relevant pentru dumneavoastră, răspundeți cu 'STOP' și nu veți mai primi alte mesaje. "

Este acest lucru în regulă? Încalc vreo lege cu această metodă? Dacă da, care ar fi modalitatea legală de a implementa această idee, așa cum am descris-o?

Cu respect!