avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 754 soluții astăzi

Joi, 27 martie, are loc evenimentul: Dreptul proprietății intelectuale în raport cu salariații - Aspecte practice și provocări actuale. Participă →

Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Am o idee pe care aș vrea să o testez cu firme, dar ...
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Am o idee pe care aș vrea să o testez cu firme, dar momentan ...

Bună ziua! M-am lovit de unele limitări teoretice și m-am gândit că probabil dumneavoastră știți răspunsul.

Am o idee pe care aș dori să o încerc cu firme, însă momentan nu am o firmă, deci nu sunt plătitor de TVA. Având în vedere legislația din România, ar putea fi o problemă în orice fel dacă încep să fac marketing, dar fără a solicita bani pentru serviciile oferite, doar oferind un perioadă de probă nedeterminată, fără a cere date de plată? Și, eventual, dacă voi vedea un număr suficient de mare de interesați, voi deschide o firmă? Aș putea să primesc o amendă dacă nu am activitate economică, adică nu cer bani pentru servicii?

Să luăm un exemplu concret: să presupunem că fac un site web cu un serviciu care oferă notificări rapide prin SMS sau email despre schimbările legislative, explicându-le pe scurt și într-un mod ușor de înțeles. Voi folosi Google pentru a căuta firme, proprietari de firme și numerele lor de telefon, apoi voi verifica pe site-ul Ministerului Finanțelor dacă numerele respective sunt legate de firme. Voi aduna, de exemplu, 1000 de numere de telefon asociate înregistrărilor firmelor și le voi trimite un SMS „rece” pentru a le informa despre serviciul meu, de exemplu, un mesaj de genul: " IMPORTANT: Modificare legislativă? ????

Nu riscați sancțiuni! Dacă doriți să fiți informat rapid și clar despre schimbările legale, citiți mai multe aici: [link].

Dacă acest mesaj nu este relevant pentru dumneavoastră, răspundeți cu 'STOP' și nu veți mai primi alte mesaje. "

Este acest lucru în regulă? Încalc vreo lege cu această metodă? Dacă da, care ar fi modalitatea legală de a implementa această idee, așa cum am descris-o?

Cu respect!
Ultima modificare: Vineri, 31 Ianuarie 2025
zsmmm, utilizator
Cel mai recent răspuns: adriandimitriu , utilizator 17:48, 2 Februarie 2025
Aș putea, vă rog, să primesc un răspuns? :)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
cata vreme desfasurati o activitate ce nu va aduce nici un venit, ANAF nu se va interesa de acest lucru. o alta conditie e sa nu aduca atingere bunelor moravuri, dar nu cred ca se pune problema.
atentie insa la SPAM (servicii nesolicitate) fiindca puteti fi pasibil de amenzi. prin urmare, dupa ce identificati cate o firma, luati legatura cu ea si ii obtineti acceptul inainte de a-i trimite primul mail. e suficienta o plangere la ANCOM
Ultima modificare: Duminică, 2 Februarie 2025
adriandimitriu, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Intrebare despre numerele de telefon publice de pe site-urile mari de anunturi h121 h121 Buna ziua! Daca ma poate lamuri si pe mine cineva, as fi foarte recunoscator. Daca sa zicem as vrea sa fac un site de anunturi nisat, pe o anumita categorie, ... (vezi toată discuția)
Metoda de spam prin fax ??? dya_68 dya_68 Buna ziua. de ceva vreme, ma lovesc de aceasta problema si anume : la firma , pentru eficienta, faxul este setat pe automat, adica la 2 sonerii intra tonul de ... (vezi toată discuția)
Spam prin sms. nu este ilegal să hartuiești pe cineva cu mesaje, nedându-i posibilitatea să se dezaboneze? pradan pradan Buna ziua, Tot primesc spam prin sms de la 4 numere de Vodafone facand reclame la lenjerii-shop.ro Am inteles ca vodafone a mai fost amendat pentru sms ... (vezi toată discuția)