Buna ziua. de ceva vreme, ma lovesc de aceasta problema si anume : la firma , pentru eficienta, faxul este setat pe automat, adica la 2 sonerii intra tonul de fax automat si oricine poate trimite un fax. In aceste conditii , ma trezesc , mai nou, zilnic, cu cel putin 2 faxuri de tip spam , adica niste firme, de orice, de la consultanta in nimic, si firme care vand absolut orice isi fac publicitate in acest mod, cu numere de fax luate , nu stiu de unde, probabil de pe la registrul comertului......?? Am solicitat telefonic, si politicos acelor firme care au in header numarul de telefon ( pentru ca sunt si din aceia care nu au trecut nici un numar unde pot fi contactati...deci ascuns...) sa fie scos numarul meu de fax din baza lor de date, neinteresindu-ma nimic din ceea ce promoveaza dansii.....In prima faza mi s-a raspuns ca acest lucru s-a facut, pentru ca dupa cateva zile sa primesc aceleasi faxuri.....
Intrebare : D.p.d.v. legal ce se poate face ? In acest moment am amenintat una dintre firme ca daca se mai repeta acest lucru, voi depune plangere impotriva lor, si am sa-i tarasc prin instante.....:D Acuma, teoretic, as putea face asta ? Adica exista in legislatia romana ceva lege care sa ne apere cumva de astfel de practici ?#-o