avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1003 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Intrebare despre numerele de telefon publice de pe ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Intrebare despre numerele de telefon publice de pe site-urile mari de anunturi

Buna ziua! Daca ma poate lamuri si pe mine cineva, as fi foarte recunoscator. Daca sa zicem as vrea sa fac un site de anunturi nisat, pe o anumita categorie, bineinteles, absolut gratuit pentru folosinta, as putea lua numere de telefon (care sunt publice) ale oamenilor care au anunturi postate despre acel domeniu de activitate, pe site-uri mari de anunturi, si mai apoi sa-i informez prin SMS ca am lansat un site dedicat nevoilor lor?
1.Incalc vreo lege?
2.Incalc vreun drept cu privire la datele cu caracter personal?
3.Risc sa am conflict pe vreun temei legal cu vreunul din acele site-uri de pe care as copia numerele de telefon? Si repet, acele numere de telefon sunt publice
Va multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 9 Aprilie 2021
h121, utilizator
Cel mai recent răspuns: h121 , utilizator 23:52, 9 Aprilie 2021
sa ne gandim putin:
dvs veti face spam, adica veti trimite mesaje nesolicitate. numerele de telefon de acolo nu sunt publice, sunt personale, dar ele au fost postate intr-un anumit scop, pe care dvs vreti sa-l deturnati. asta ar fi raspunsul general. punctual:
1. legea comertului electronic (365/2002) si normele de aplicare;
2. va folositi de numarul de telefon fara acordul posesorului; in plus am o indoiala ca sunteti inregistrat ca procesator de date personale, cel putin in acest moment;
3. poate intra la concurenta neloiala.
atentie! ceea ce dvs vi se pare un truism s-ar putea sa fie complet fals.
Va multumesc pentru raspuns! Nu am actionat in niciun fel pana in acest moment. Deci raspunsul dumneavoastra final ar fi ca nu pot proceda in acest fel.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot trimite sms-uri publicitare? samyku samyku Buna ziua, Mi-am deschis recent un birou de credite si as vrea sa ma fac cunoscut. Pe langa alte metode de publicitate, este legal sa trimit SMS-uri ... (vezi toată discuția)
Spam prin sms. nu este ilegal să hartuiești pe cineva cu mesaje, nedându-i posibilitatea să se dezaboneze? pradan pradan Buna ziua, Tot primesc spam prin sms de la 4 numere de Vodafone facand reclame la lenjerii-shop.ro Am inteles ca vodafone a mai fost amendat pentru sms ... (vezi toată discuția)
Lista anti spam in romania. consecinte juridice dedeman dedeman Am demarat un proiect dedicat combaterii SPAM-ului in Romania. Doresc sa pornesc o lista(creeata de utilizatorii site-ului) in care sa ofer informatii despre ... (vezi toată discuția)