avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Activitate George.M84

Activitate George.M84

Buna ziua,

CONTEXT:

Detin un teren cu acces din drum de servitute. Distanta de la drum principal pana la teren este de 170m.

Am obtinut CU si cateva avize pentru construire casa.

Utilitatile ciste destul de mult, trebuie facute cu incestitie proprie.

Am initia o procedura de cedare drept de proprietate cota indiviza din drum catre promarie.

Pentru acest lucru am strans semnaturi de la toti 10 coproprietari ai drumului.

Cu aceasta cere am fost la primarie.
Primaria mi-a dat o HCL prin care imi spune ca este de acord sa preia dreptul de proprietate al drumului de servitute.

Un moment de bucurie. . .

Trei persoane, inclusiv eu, am renuntat la dreptul de proprietate.

Timp de 4 luni nimeni nu a mai renuntat desi au semnat ca intentioneaza sa faca asta.

Eu sunt blocat acum cu proiectul si implicit cu demararea constructiei pentru ca nu sunt dispus sa suport cheltuielile cu extinderea retelelor plus ca nu pot obtine receptia casei fara racord la canalizare, nu pot face fosa septica pentru ca nu respect distantele.

INTREBARE:

As avea o parghie legala sa ii oblig pe vecini sa renunte la dreptul de proprietate in favoarea primariei?

Lipsa lor de actiune imi afecteaza bugetul construirii casei, ridicand costurile de constructie. Eu bugetandu-mi costul luand in considerare extinderea de retea publica.

Chiar daca ei nu renunta si eu voi continua cu proiectul voi fi nevoit sa iau acord notarial de la fiecare dintre cei 7 coproprietari ramasi pentru a imi face lucrarile edilitare, apa, canalizare, electricitate, telecomunicatii si gaz. Adica trebuie sa ii aduc pe fiecare de cate 5 ori la notar sa isi dea acordul.
Mi se pare imposibil de realizat desi sunt dispus sa ii duc pe fiecare in parte la notar.

Multumesc anticipat,
George