avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1160 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... FERESTRE SI INVELITOARE VECIN CATRE PROPRIETAREA MEA
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

FERESTRE SI INVELITOARE VECIN CATRE PROPRIETAREA MEA

Buna ziua,

CONTEXT:

Am cumparat o casa izolata pe lot.
Vecinul din stanga are constructiile, locuinta in cea mai mare parte, pe hotar cu mine. Constructiile sunt pe toata lungimea de 50 m a hotarului.

PROBLEMA:

Are o fereastra la o camera de locuit si trei ferestre la bai catre terenul meu.
Invelitorile constructiilor au panta de scurgere catre proprietatea mea. Are si stresina iesita in terenul meu si nu are nici jheaburi sau burlane.

INTREBARE:

Cum as putea sa il conving pe vecin sa isi acopere ferestrele si sa isi rezolve preluarea apelor pluviale in incinta proprie ?

Multumesc,
George
Ultima modificare: Luni, 3 Februarie 2025
George.M84, utilizator
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 09:25, 3 Februarie 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
il notificati prin avocat si apoi daca nu se conformeaza, il dati in juidecata pe obligatia de a face.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fereastra de lumina llcoco llcoco buna ziua, referitor la fereastra de lumina, am si eu o situatie: vecinul meu are casa construita exact pe limita de proprietate adica zidul casei lui este ... (vezi toată discuția)
Probleme casa pe hotar-geamuri,burlane si streasina Raducu16 Raducu16 Buna ziua, vreau sa stiu daca este legal ca pe o casa aflata pe hotar sa pui: 1. geamuri cu deschidere spre curtea vecina 2.burlanele de scurgere de la ... (vezi toată discuția)
Pante acoperisuri conform legislatiei Techno Techno Va salut, am o intrebare, vreau sa acopar un carport situat intre limita de proprietate (gard) si casa. Distanta intre gard si casa este de 3,60m. Intentionez ... (vezi toată discuția)