avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Activitate ellutza_me21

Activitate ellutza_me21

Răspuns la discuția o problema incalcita
multumesc pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția o problema incalcita
am uitat sa precizez ceva: societatea mai este autorizata si pe intermediere in comert cu ridicala al materialului lemnos si al materialelor de constructii. Este posibil ca activitatea descrisa de mine mai sus sa se incadreze in aceasta activitate?
Răspuns la discuția o problema incalcita
Si eu am considerat mai potrivita activitatea de intermediere insa asa a fost intelegerea dintre fabrica producatoare si societatea comerciala in cauza. Mai am o intrebare: cum ma pot apara de cei de la administratie pentru ca cei de la afp mi-au spus ca am nevoie de casa de marcat in conditiile in care vand catre persoane fizice (beneficiari final). O alta administratie, dintr-un alt judet mi-a spus ca nu exista specificat undeva in lege ca vanzarea catre persoane fizice ar fi asimilata comertului cu amanuntul insa acest aspect ramane la latitudinea celor care vor veni in control si m-au sfatuit sa imi cumpar casa de marcat.
Intr-un dictionar juridic am gasit termenul de [i]Comert prin tranzit "Forma de comert prin care marfurile se livreaza de catre furnizor direct consumatorilor." care imi pare mai apropiat de tipul de comert desfasurat de aceasta societate insa nu stiu in ce categorie sa incadrez acest comert cu ridicata sau cu amanuntul.
In acelasi dictionar am gasit definiti termenii de comert cu amanuntul:
'Comert ce consta in achizitionarea, cumpararea de marfuri cu scopul ed a le revinde consumatorului final. Reprezinta veriga finala a distributiei marfurilor. Comert cu bucata, in cantitati mici",
ori societatea vinde tigla in cantitati mari de la 500 buc in sus, in plus in comertul cu amanuntul presupune existenta unui magazin in care sa fie expuse produsele, pretul acestora, orarul de funtionare etc ceea ce nu este valabil in cazul meu. In acelasi dictionar termenul de comert cu ridicata este definit ca fiind Comert ce consta in cumpararea de marfuri in mod continuu si in cantitati mari, de la producatori sau importatori, in a stoca aceste marfuri pentru a aproviziona, la cerere, utilizatorii profesionisti (comercianti, industriasi, mestesugari etc.). ori societatea nu depoziteaza marfa.
Lichidatorul trebuie sa depuna toate declaratiile in afara de bilant. La societatile in lichidare nu se mai depune bilant
O societate comerciala care are activititatea de comert cu ridicala al materialului lemnos si al materialelor de constructii - CAEN 4673, (pe certificatul constatator emis de Registru Comertului este specificat faptul ca activitatea se desfasoara la beneficiar si/ sau in afara sediilor proprii) are contract cu o fabrica de tigla. Societatea cauta cumparatori (persoane juridice, fizice, PFA etc), dupa gasirea cumparatorului societatea achizitioneaza marfa de la fabrica respectiva si o livreaza direct cumparatorului. Marfa este facturata pe societatea comerciala care fara sa o depoziteze o refactureaza si o livreaza direct clientului prin intermediul unei societati de transport marfa. Intrebarile mele sunt:
1. se incadreaza aceasta societate in caen-ul pe care este autorizata?
2. este nevoita sa utilizeze casa de marcat?
3. vanzarea catre persoane fizice este considerata vanzare cu amanuntul; in conditiile in care nu se vand cantitati mici?
4. este o vanzare cu ridicata atata timp cat marfa nu se depoziteaza in societate?
Va rog frumos sa ma ajutati in aceastav problema!
Va multumesc
Bulgarul actioneaza ca importattor dpdv al tva. Din cat am studiat problema eu nu voi declara nimic deoarece nu este operatiune impozabila din punct de vedere al tva-ului in romania.
o sa revin pe parcursul zilei de astazi dupa ce ajung actele in posesia mea pentru a putea spune exact cine si cum suporta transportul
Am uitat sa precizez ca atat societatea din romania cat si societatea din bulgaria sunt inregistrati in scopuri de tva
sa dau mai multe detalii: intradevar marfa pleaca direct din ucraina in bulgaria iar tva-ul este suportat de cumparatorul final adica de bulgar, practic firma din romania este doar un intermediar iar pe factura din ucraina catre cumparatorul revanzator din romania scrie CPT, transportul este suportat de firma din ucraina. Firma din romania refactureaza marfa societatii din bulgaria.
In conditiile in care S.C. "X" din Romania importa marfa din Ucraina pentru a o revinde in Bulgaria, marfa merge direct din Ucraina in Bulgaria, vamuirea are loc in Bulgaria, ce obligatii declarative are cumparatorul revanzator?