avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1056 soluții astăzi
Forum Activitate cmiron

Activitate cmiron

Buna ziua,
Am urmatoarea problema.
Am primit in 2024 o decizie de impunere de la anaf pentru 2018 - 2022
Veniturile erau din strainatate, eu locuind in tara foarte putin, nu am depus nici o declaratie pentru acea perioada.
Decizia a fost undeva la aproximativ 80.000E si s-au adaugat penalitati, dobanzi, accesorii, in momentul de fata trecând de 200.000E si creste lunar.
Au inceput in 2024 si executarea silita, insa nu am nimic pe numele meu in tara.
Suntem in 2025 si as vrea sa depun declaratia unica pentru veniturile din 2024 insa aici este si nelamurirea mea.
Daca depun si platesc, aceasta suma se va duce pe ce am din urma in mod automat si nu mai termin niciodata de platit la cate penalitati imi baga lunar, probabil chiar vor creste an de an. La impozitul pe care l-as plati, probabil achit doar penalitati si dobanzi. Achitand ceva nici prescriptia fiscala nu poate intra, din cate stiu nu trebuie sa se mai intample absolut nimic pentru urmatorii 3 ani.
Daca nu depun nimic, astept 3 ani si cer prescriptia, ulterior voi incepe sa depun declaratiile an de an. Ce riscuri pot fi? Anaf-ul tot vede aceste venituri pe care le realizez in strainatate insa nu se pot atinge de ele.
Nu stiu cum e mai bine sa procedez. Aveti un sfat? Multumesc