Trebuie sa obtin un certificat de grefa care sa ateste existenta unui proces de succesiune
Nu pot depune cererea de chemare in judecata , intrucat nu cunosc ceilalti mostenitori (daca exista)
Am informatii despre rude decedate dar nu pot chema in judecata persoane decedate, nu cunosc mostenitorii lor.
La Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date , str. Obcina Mare nr. 2, sector 6, București sunt refuzat intrucat nu am certificat de grefa care sa ateste existenta procesului. nu conteaza ca am un interes justificat dovedit pe baza unor documente
Aceeasi situatie si la primarie-evidenta persoanelor se invoca legea privind protectia datelor cu caracter personal.
Numarul de inregistrare al procesului si tipul specificat (succesiune) apare doar daca exista cererea de chemare in judecata sau exista si alta metoda printr-un alt tip de cerere ????????
La primarie la stare civila dar si la Directia Generala pentru Evidenta Persoanelor din str. Obcina Mare nr. 2 se invoca legea pentru protectia datelor cu caracter personal , nu imi pot da informatii si mi se cere sa incep intai procesul . Daca fac cerere de chemare in judecata cu datele pe care le am va fi incompleta (nu stiu pe cine sa dau in judecata) si mi se va da termen 10 zile sa vin cu datele cerute altfel imi resping cerere. Eu nu stiu cand au chef sa-mi raspunda de la primarie sau Directia de baze de date , daca o fac in 10 zile
Art. 200 din codul civil (verificarea cererii si regularizarea) in noul cod civil este mai relaxat. Dvs. sunteti avocat si aveti alta prestanta . Nu va inchipuiti cum isi bat joc functionarii de la primarii cand ceri ceva .
Am fost parat intr-un proces de succesiune pe partea tatalui . Am avut acces la dosarul online . Acolo era un fisier pdf mare care contine cererea de chemare in judecata eu fiind paratul si era datata februarie 2021.
Inaintea ei era un proces verbal al grefierei in care specifica ca sunt indeplinite toate etc. datat la fel ca cererea de chemare in judecata.
Inaintea acestui proces verbal erau anexa24 , cetificatul fiscal ambele datate noiembrie 202o.
Deci intai si-au facut temele in liniste si apoi au facut cererea de chemare in judecata.
Ma gandesc ca exista o modalitate de a face o cerere dar nu de chemare in judecata ci doar pentru un numar in registrul lor si pe baza acelui numar , ca intentionez sa deschid un proces de succesiune sa obtin o hartie pe baza careia sa pot accesa datele de care am nevoie de la institutiile statului
Altfel ma lovesc doar de refuzuri motivate de legea cu privire la protectia datelor cu caracter personal
Afirmatia aceea "daca dovedesc un interes legitim dovedit prin ..." nu o respecta nimeni.
In sensul asta nu stiu cum trebuie facut.
Trebuie sa fac succesiune dupa moartea mamei decedata in 2024. Sunt unicul fiu.
Mostenirea este un teren agricol extravilan iar pe titlul de proprietate
apareau la emiterea lui in 1997
- mama care il mosteneste pe bunicul (tatal mamei decedat 1982)
- fratele cel mic al bunicului decedat in 1995. Nu avea copii dar avea o sotie legitima
decedata in 2003
- o persoana de sex feminin (decedata nu cunosc cand dupa 1990) care a facut
cerere la inceputul anilor 90 pe legea ... , pretinzand ca-l mosteneste
pe fratele cel mare al bunicului mamei.
Acest frate mai mare al bunicului a ramas vaduv in 1983 si a murit in 1985 la
80 de ani neavand copii.
A cunoscut aceasta persoana dupa ce a ramas vaduv si i-a fost partenera de sex
(da asa este !)
Aceasta persoana l-a determinat in scurta perioada de la decesul sotiei lui si moartea sa
sa-i faca testament pentru locuinta in care traia . Terenul nu exista.
Mama impreuna cu fratele cel mic al bunicului au atacat testamentul in justitie
in 1986-1987 dar au pierdut.
Acest fratele mai mare al bunicului nu a fost casatorit legal cu ea
Aceasta femeie in urma cererii de mai sus apare pe titlul de proprietate ce a fost eliberat in 1997.
In 2003 a fost radiata de pe titlul de proprietate printr-o hotarare a consiliului judetean.
Din 1990 pana in 2025 noi am platit impozitul , noi ne-am folosit de teren mai mult sau mai putin.
In cartea funciara si evidentele primariei apar doar mama si fratele cel mic al bunicului
As dori sa stiu daca femeia in cauza are acum dreptul la mostenire in urma
testamentului din 1983-1985 cand terenul nu exista.
Despre sotia fratelui cel mic nu stiu nimic , daca are copii din alta casatorie
sau rude. Fratele cel mic a avut si el o viata sentimentala tumultoasa fiind
casatorit de mai multe ori pana la sotia pe care o avea in momentul decesului
dar nu a avut copii.
Cert este ca nimeni dintre apropiatii sotiei fratelui cel mic (rude daca exista)
nu au manifestat interes pentru teren nici cand a trebuit platit imozitul si
penalizari pentru cei 50% din teren (o scurta perioada) afirmand ca nu au nici
o treaba cu terenul in cauza atunci cand au fost contactati de primarie la dresa
ultimului domiciliu. Ei locuiesc in Bucuresti eu in provincie.
Nu am fost nici o data la fratele cel mic bunicului in timpul vietii si nu ne
cunoastem.
Doresc sa fac succesiune si sunt derutat.
Nu stiu pe cine sa dau in judecata. Pentru fratele cel mic nu s-a cerut anexa 23
la primarie.
Va multumesc.
Doresc sa deschid un proces civil dar nu am toate probele/informatiile pentru a formula o cerere completa . Pentru a le obtine ma lovesc de legea care protejeaza datele cu caracter personal. Obtinerea lor dureaza , raspunsuri la niste cereri , chiar si 30 zile , trebuiesc cautati toti mostenitorii. Cum trebuie sa procedez ?