avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 714 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Doresc sa deschid un proces civil dar nu am toate ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Doresc sa deschid un proces civil dar nu am toate probele/informatiile ...

Doresc sa deschid un proces civil dar nu am toate probele/informatiile pentru a formula o cerere completa . Pentru a le obtine ma lovesc de legea care protejeaza datele cu caracter personal. Obtinerea lor dureaza , raspunsuri la niste cereri , chiar si 30 zile , trebuiesc cautati toti mostenitorii. Cum trebuie sa procedez ?
Cel mai recent răspuns: georgiana.td , utilizator 10:04, 17 Februarie 2025
Aceste aspecte le lamuriti cu un avocat în funcție de problema cu care va confruntati::cunoașteți doar o parte dintre moștenitori,aveți nume,date de stare civila dar nu aveți info despre domiciliul părților etc.Situatiile mai complexe necesita informații,discuții,variante multiple etc.

La primarie la stare civila dar si la Directia Generala pentru Evidenta Persoanelor din str. Obcina Mare nr. 2 se invoca legea pentru protectia datelor cu caracter personal , nu imi pot da informatii si mi se cere sa incep intai procesul . Daca fac cerere de chemare in judecata cu datele pe care le am va fi incompleta (nu stiu pe cine sa dau in judecata) si mi se va da termen 10 zile sa vin cu datele cerute altfel imi resping cerere. Eu nu stiu cand au chef sa-mi raspunda de la primarie sau Directia de baze de date , daca o fac in 10 zile
Art. 200 din codul civil (verificarea cererii si regularizarea) in noul cod civil este mai relaxat. Dvs. sunteti avocat si aveti alta prestanta . Nu va inchipuiti cum isi bat joc functionarii de la primarii cand ceri ceva .

Am fost parat intr-un proces de succesiune pe partea tatalui . Am avut acces la dosarul online . Acolo era un fisier pdf mare care contine cererea de chemare in judecata eu fiind paratul si era datata februarie 2021.
Inaintea ei era un proces verbal al grefierei in care specifica ca sunt indeplinite toate etc. datat la fel ca cererea de chemare in judecata.
Inaintea acestui proces verbal erau anexa24 , cetificatul fiscal ambele datate noiembrie 202o.
Deci intai si-au facut temele in liniste si apoi au facut cererea de chemare in judecata.
Ma gandesc ca exista o modalitate de a face o cerere dar nu de chemare in judecata ci doar pentru un numar in registrul lor si pe baza acelui numar , ca intentionez sa deschid un proces de succesiune sa obtin o hartie pe baza careia sa pot accesa datele de care am nevoie de la institutiile statului
Altfel ma lovesc doar de refuzuri motivate de legea cu privire la protectia datelor cu caracter personal
Afirmatia aceea "daca dovedesc un interes legitim dovedit prin ..." nu o respecta nimeni.
In sensul asta nu stiu cum trebuie facut.
Trebuie sa obtin un certificat de grefa care sa ateste existenta unui proces de succesiune
Nu pot depune cererea de chemare in judecata , intrucat nu cunosc ceilalti mostenitori (daca exista)
Am informatii despre rude decedate dar nu pot chema in judecata persoane decedate, nu cunosc mostenitorii lor.
La Direcția pentru Evidența Persoanelor și Administrarea Bazelor de Date , str. Obcina Mare nr. 2, sector 6, București sunt refuzat intrucat nu am certificat de grefa care sa ateste existenta procesului. nu conteaza ca am un interes justificat dovedit pe baza unor documente
Aceeasi situatie si la primarie-evidenta persoanelor se invoca legea privind protectia datelor cu caracter personal.
Numarul de inregistrare al procesului si tipul specificat (succesiune) apare doar daca exista cererea de chemare in judecata sau exista si alta metoda printr-un alt tip de cerere ????????

Altfel este un cerc vicios.
Ultima modificare: Luni, 17 Februarie 2025
clade, utilizator
Depuneți cererea in instanță cu datele pe care le știți, scoateți certificat de grefă, depuneți cerererea de furnizare date iar raspunsul va fi trimis direct la instanță.
Nici o instituție nu vă va furniza dvs. date cu caracter personal în ideea că poate veți deschide ulterior un dosar în instanță.
Ultima modificare: Luni, 17 Februarie 2025
georgiana.td, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune sangel sangel Buna seara eu am o problema privind succesiunea dupa mama mai exact lucrurile stau in felul urmator : mama mea a decedat in 2015 luna martie si mi-au ramas o ... (vezi toată discuția)
Teren intravilan in coproprietate DANUTSRL17 DANUTSRL17 Vreau să cumpăr un teren de 800 m din care 250m aparține unui moștenitor dat de proprietar respectiv tatăl in timpul vieti iar cealaltă bucata aparține ... (vezi toată discuția)
Cautare mostenitori persoana decedata - unde ma adresez ? clopotica1977 clopotica1977 Buna ziua, Cum aflu mostenitorii unei persoane decedate ? Stiu unde si cand a decedat persoana in cauza dar trebuie sa aflu daca are mostenitori pentru a-i ... (vezi toată discuția)