Buna seara eu am o problema privind succesiunea dupa mama mai exact lucrurile stau in felul urmator : mama mea a decedat in 2015 luna martie si mi-au ramas o serie de bunuri si cum sunt unic mostenitor m-am pus in posesie la notar prin act de mostenitor insa in locul unde s-a nascut mama undeva intr-un sat din Tulcea as mosteni cam 1,5 ha de teren arabil numai ca la moartea bunicului din partea mamei s-a emis titlu de proprietate pe intregul pamant arabil si desigur mostenitorii defunctului adica mama si cei 3 frati ai ei. In timp ce mama traia am vrut sa facem iesire in indiviziune fie la notar sau la judecatorie insa fratii mamei ne-au incurcat de fiecare data ....acum dupa moartea mamei si cu un certificat de mostenitoir am deschis actiune judecatoreasca si ma indrept cu 2 capete succesiune si iesire in indiviziune ...problema problemei este ca de la primaria din sat nu am obtinut acte de stare civila vis-a-vis de 2 dintre unchii mei si verii in viata efectiv raspunsul de la primarie a fost ca aceste nu se inmaneaza decat mostenitorilor directi ei in cazul acesta mie mi se anuleaza cererea de judecata pe motiv ca nu am acte de stare civila pentru toti participantii si in conditiile in care verii mei nu au venit la notar pentru act de iesire in indiviziune am apelat la instanta aici ma lovesc de faptul ca nu pot prezenta toate actele de stare civila in cazul asta eu ce fac nu mai intru in posesie deja platesc impozit pe teren si mai fac precizare ca tot terenul este dat in arenda insa eu nu am beneficiat de nici un venit de pa urma arendei. Va rog mult sa-mi dati un sfat cum sa intru in posesia actelor de stare civila si astea se refera la cele ale verilor in viata impotriva carora ma indrept asa dupa cum imi cere si instanta. O seara frumoasa
Daca ati deschis un proces , aveti deja un avocat . Actele se obtin anterior introducerii actiunii . Daca nu , se pot solicita in baza unui certificat de grefa. Unele acte se vor solicita prin intermediul instantei care va pune in vedere paratilor sa depuna actele de stare civilaTrebuie sa faceti dovada demersurilor pentru obtinerea actelor si a refuzului autoritatilor. Cererile trebuie depuse in scris la autoritati pentru a obtine raspunsul in scris. Veti atasa actele dvs. de stare civila si certificatul de mostenitor ,orice act care face dovada gradului de rudenie.
buna seara si va multumesc pentru mesaj da am avocat si prin casa de avocatura s-a trimis inscris catre primaria din sat pentru acte de stare civila ale 2 dintre unchii mei in prezent decedati si acte doveditoare a gradului de rudenie pentru verii in viata insa raspunsul in scris al primariei a fost ca aceste acte se elibereaza in mod expres mostenitorilor mai mult decat atat din informatii verbale obtinute de la referenti din cadrul primariei stare civila este ca ei nu detin un registru de evidenta privind mostenitorii eu desigur ca am anexat toate actele si documentele vis-a-vis de mine si cf. de mostenitor si faptul ca pe anul trecut am platit impozitul la teren. Va multumesc .....o seara buna !
Nu inteleg exact ce acte de stare civila solicitati?
Concret, stiti cati veri aveti? Pe nume? I-ati scris in cererea de chemare in judecata?
Vreti sa aflati numele lor sau sa le dovediti rudenia cu unchii dv.? Sau ambele?
Concret, numele le aflati inainte, spuneati ca ati incercat etc., deci ati vorbit cu ei,aveti un nume sau o adresa, nu?
Daca nu, le treceti aproximativ in actiune si cu un certificat de grefa faceti demersuri. Nu se dau date cu caracter personal nici mostenitorilor, dupa lege. Dar daca dovediti ca aveti un interes prin certificatul de grefa, se schimba lucrurile.
Actele de stare civila insa eu nu le-as cere musai la autoritati, le-as pune in vedere paratilor sa le depuna in copii la dosar si numai daca instanta mi-ar pune ion vedere as face demersuri.
Totusi, fiind acte care sunt in posesia paratilor, e absurd sa mai pierdeti timpul si dv. si instanta cu acte de uz oficial... cand li se poate pune in vedere paratilor sa le depuna la dosar odata cu intampinarea sau pana la prim termen.
Grad de rudenie
aelemarac
Buna ziua,
1. Se poate face o declaratie pe proprie raspundere la notar referitoare la gradul de rudenie cu o anumita persoana decedata?
2. La instituirea ... (vezi toată discuția)