avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 904 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Grad de rudenie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Grad de rudenie

Buna ziua,
1. Se poate face o declaratie pe proprie raspundere la notar referitoare la gradul de rudenie cu o anumita persoana decedata?
2. La instituirea succesiunii notarul specifica in scris ce grad de rudenie este cu decedatul?
3. Sunt nepoata de var (var primar cu mama mea decedata). Ce grad de rudenie am cu acesta? Il pot mosteni daca nu are urmasi sau alte rude care sa-l mosteneasca? In aceste conditii trebuie sa fac succesiune pentru el? A decedat in 1973 fara sa lase testament. Am doar testamentul parintilor unchiului meu a carui mama era sora cu bunica mea.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: aelemarac , utilizator 15:52, 28 August 2014
Mergeti la notar cu toate actele de stare civila.
Nu se poate da declaratie.
Pentru testament nu trebuie sa fiti ruda.
Verii primari sunt rude de gradul IV, ultimul grad de rudenie pentru care mostenirea legala este admisa de lege. Dumneavoastra sunteti ruda de gradul V cu varul mamei dumneavoastra, deci nu il puteti mosteni. Oricum, fiind decedat de atata amar de vreme, chiar daca ati avea gradul prevazut de lege, s-ar pune problema acceptarii in termen a succesiunii, conditie pe care nu cred ca ati indeplini-o.

Legatura de rudenie si gradul acesteia se stabilesc pe baza actelor de stare civila (cerificate de nastere, de casatorie) si nu prin declaratie.
Va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune. ce grad de rudenie este între mine și vărul de-al doilea al tatălui meu? Salut2060Salut Salut2060Salut Ce grad de rudenie exista intre mine si varul de al 2-lea al tatalui meu? Am intrebat diversi avocati si notari si raspunsurile difera. Unii dintre acestia ... (vezi toată discuția)
Buna ziua opersoana decedeaza nu are sotie nici fii nici parinti ... remontil remontil Buna ziua opersoana decedeaza nu are sotie nici fii nici parinti doar o matusa sora cu mama lui si 5 veri primari.La succesiune cand am vrut sa deschidem ... (vezi toată discuția)
Tatal meu meu si fratele lui ambii in viata au avut un un var ... albin albin Tatal meu meu si fratele lui ambii in viata au avut un un var drept de mult timp decedat a carui unica fiica a decedat recent se pare fara mostenitori inclusiv ... (vezi toată discuția)